KalPa jälleen tyly isäntä kotikaukalossaan – HPK:n tappioputkelle jatkoa

LIIGA / Raportti
Kuopiolaiset ovat olleet viime peleissä vahvoja kotikaukalossaan.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
KalPa jatkoi keskiviikkoiltana sarjassa viimeisenä olevan HPK:n tuskaa, kun se voitti Kuopiossa hämeenlinnalaisvieraat lukemin 4-1. Kuopiolaiset ovat nyt voittaneet kolme viimeisintä kotiotteluaan. HPK puolestaan seilaa neljän ottelun tappioputkessa.

Keskiviikon kamppailu sai lentävän lähdön kotijoukkueen osalta, kun jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä kilpipaidat saivat yrittää maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Rikottuna pelaajana tilanteessa ollut Miikka Pitkänen kävi laittamassa itse kiekon verkon perukoille kylmän viileästi, ja löi samalla alkutahdit kotijoukkueen näytökselle.

Kauden ensimmäisissä otteluissaan runsaasti maaleja päästänyt KalPa puolusti tiiviisti jo viime lauantaina, kun se murjoi Ilveksen kotikaukalossaan lukemin 5-0. Sama vahva puolustuspelaaminen jatkui myös keskiviikkona, eikä HPK päässyt kuin ajoittain hätyyttelemään vaarallisesti Eero Kilpeläisen vartioimaa maalia.

Kotijoukkueen maaleista keskiviikkoillassa vastasivat Pitkäsen lisäksi Kasper Simontaival, Gabe Bast sekä Juuso Könönen. Vieraiden ainokaisen iski Michael Joly kolmannen erän loppupuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo