Tapparalle täysi pistepotti Lappeenrannasta − Petteri Puhakka voiton takuumiehenä

LIIGA / Raportti
Tappara oli niukasti vahvempi Lappeenrannan illassa.
Kuva © Topi Lainio
SaiPan ja Tapparan tasaväkinen ottelu kääntyi lopulta niukasti Tapparalle. Ottelun ainoaksi jäänyttä voitto-osumaa saatiin odottaa kolmannen erän lopulle saakka.

Heti ottelun alussa oli nähtävissä, että kentällä on kaksi todella hyvin organisoitua ja tasavahvaa joukkuetta taistelemassa pisteistä. Avauserä sujui myös tilastojen valossa todella tasaisesti ja SaiPalle tarjotut ylivoimamahdollisuudetkaan eivät lukemia tulostaululla muuttaneet. Erän aikana Tapparan Sami Moilanen jäi hetkeksi jään pintaan Ville Petmanin taklauksen johdosta, mutta palasi peliin mukaan ilman suurempia toimenpiteitä.

Toisessa erässä myös Tappara pääsi ylivoimapelaamisen makuun, mutta SaiPan maalia vartioinut Niclas Westerholm esti varmaotteisesti vierailijoiden maalinteon. Erän aikana pelin hallinta siirtyi hieman Tapparalle, mutta Kisapuiston mediakuutiolle ei maalintekijöitä saatu vielä toisen erän päättyessäkään.

Ottelun kolmas erä tarjoili vielä molemmille joukkueille mahdollisuudet ylivoimapelaamiseen sekä loppuhetkillä ottelun ainoaksi jääneen maalin. Tapparalla oli toisen ja kolmannen erän aikana lievä hallinta pelikokonaisuudesta, mutta SaiPan vahvasti kiekkokontrolliin perustuva pelitapa piti pelin intensiivisenä ja tarjosi tilanteita kentän molempiin päihin. Ottelun ainoa maali syntyi kolmannen erän viimeisen viiden minuutin aikana, kun Petteri Puhakka pääsi yllättämään hyvin torjuneen Westerholmin.

Puhakan maalin ansiosta Tappara sai täyden pistepotin mukaansa kotimatkalle ja joukkueen päävalmentaja Jussi Tapola oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

− Pelattiin todella kova kamppailu, kuten aina SaiPaa vastaan. Neloskenttä tarjosi hyvää tekemistä koko ottelun ajan ja Puhakalta hieno maali joka ratkaisi pisteet meille. Isossa kuvassa saimme tasapainoisemman pelin kuin kertaakaan alkukauden aikana. Hyökkäys- ja ylivoimapelaamisen kanssa meillä riittää tekemistä kun mennään kautta eteenpäin, mutta kokonaisuutena voi olla tyytyväinen, Tapola kertoi C Moren haastattelussa.

SaiPan osalta ottelu oli hyvätasoinen ja joukkue tulee vastaavanlaisella pelaamisella saavuttamaan vielä useita voittoja. Myös lappeenrantalaisilla riittää tekemistä maalineduspelaamisen kanssa, jotta tiukat kamppailut voidaan jatkossa kääntää voitoiksi. 

Viikko jatkuu molempien joukkueiden osalta perjantaina. Tuolloin Tappara isännöi KooKoota Hakametsässä ja SaiPa on matkustanut Pohjanmaan vieraskiertueen ensimmäiselle pysäkille Vaasan Sportin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo