Kärppien neloskenttä voiton takeena – Arttu Hyrylle ensimmäiset liigapisteet

Shaun Heshka palasi vierasjoukkueen paidassa Ouluun ja sai kotijoukkueen faneilta lämpimän vastaanoton.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Raksilan keskiviikkoillassa Kärpät isännöi Vaasan Sportia ensimmäisen kerran tällä kaudella. Sport oli vahvasti ottelussa mukana, mutta lopulta kotijoukkue Kärpät voitti lukemin 4–1.

Sport voitti viime viikolla molemmat ottelunsa ja Kärppien saldona oli yksi voitto ja yksi jatkoaikatappio. Illan kamppailu oli joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen ottelu.

Ottelu lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet iskivät heti kiekolliseen kiinni. Kärpät pyrki hitailla lähdöillä kontrolloimaan peliä ja saamaan kiekonhallintaa itselleen, mutta vierasjoukkue haistoi hyvin syöttölinjat.

Kärppien alivoima ennen illan ottelua oli täydet 100%. Sportin verkkoon sen sijaan on tehty ylivoimalla toisiksi eniten maaleja Ässien jälkeen. Erikoistilannepelaaminen nostettiin yhdeksi ottelun teemaksi, mutta ensimmäisten ylivoimien aikana tulosta ei kummallekaan joukkueelle tullut.

Avausmaalista vastasi ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla kotijoukkueen Jesse Koskenkorva. Syöttäjäksi merkittiin 20-vuotias Arttu Hyry, jolle tehopiste oli uran ensimmäinen Liigassa.

Kotkapaidat saivat ilmaa siipiensä alle

Kärppien Troy Burke ja Casey Wellman pääsivät ylivoimahyökkäykseen toisen erän alkuhetkillä, mutta veto viuhui ohi maalin. Hetkeä myöhemmin tapahtui toisessa päässä, kun Stanislav Galimov torjui upeasti Olavi Vauhkosen yrityksen ja vierasjoukkueen pelaajat joutuivat vain levittelemään käsiään.

Sport ei ylivoimaansa hyödyntänyt, mutta iski pelin tasoihin erikoistilanteen jälkeen. Sportin kultakypärää kantava Henrik Eriksson ohjasi kiekon maalin edestä sisään. Syöttäjiksi merkittiin Valtteri Hietanen sekä paluun Ouluun vierasjoukkueen paidassa tehnyt Shaun Heshka.

Sport hallitsi toista erää, kun Kärpillä oli vaikeuksia avauspelaamisessa. Hyökkäysyritykset jäivät monesti yhden pelaajan taisteluiksi, jolloin vierasjoukkue sai napattua kiekon ja luotua oman hyökkäyksensä. Galimovilla oli Kärppien maalilla toisessa erässä yhdeksän torjuntaa ja Reijolalla ainoastaan neljä.

Liito loppui ja Kärpät iski

Kärpät meni nopeasti kolmannessa erässä johtoon ylivoimalla, joten Sportin synkkä alivoimasaldo sai jatkoa. Juhamatti Aaltonen iski kauden toisen maalinsa ja Liigan tehokkaimman ylivoimajoukkueen kahdeksannen ylivoimamaalin.

Kotijoukkue karkasi jo kahden maalin johtoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Koskenkorva antoi oivan poikkisyötön Julius Hermoselle, joka pääsi iskemään kauden ensimmäisen täysosumansa.

Ville Leskinen luisteli läpiajoon, mutta häntä huidottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Leskinen ei onnistunut maalia tekemään, joten lukemat pysyivät muuttumattomina.

Sport ei saanut kunnolla takaa-ajoaan käyntiin, vaikka pariin otteeseen kiekkoa saatiinkin maalille. Sen sijaan Leskinen iski kiekon tyhjään nuottaan Sportin pelatessa ilman maalivahtia.

Kotkapaidat eivät saaneet toisen erän kaltaista pelivirettä enää takaisin ja ottelu päättyi lukemin 4–1. Näin ollen Kärpät eivät ole vielä kertaakaan hävinneet varsinaisella peliajalla, vaan joukkue on saanut pisteitä matkaansa jokaisesta ottelusta.