KooKoo nousi kotivoittoon sarjakärki TPS:ää vastaan − Jussi Ahokkaan paluu Kouvolaan oli tappiollinen

LIIGA / Raportti
Ville Meskanen pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä osumaansa. Maali oli myös ensimmäinen KooKoon paidassa.
Kuva © Ella Taponen
KooKoo pelasi kotonaan nousujohteisen ottelun, ja se toi kolme pistettä lisää sarjataulukkoon. Ottelun voittolukemat kirjattiin lopulta sarjakärki TPS:stä numeroin 3−2.

KooKoon ja TPS:n peliin mukavan lisämausteen toi Jussi Ahokkaan paluu Kouvolaan. Kaksi edellistä kautta erinomaista työtä KooKoon peräsimessä tehnyt valmentaja palasi Kouvolaan ensimmäistä kertaa sieltä lähtönsä jälkeen. TPS oli Ahokkaan alaisuudessa aloittanut kauden erinomaisesti, kun se löytyi sarjataulukon piikkipaikalta. KooKoon alkukausi on ollut vielä hakemista. Joukkue oli kerännyt ennen illan kamppailua seitsemän pistettä yhtä moneen otteluun.

Avauserässä näkyi varsinkin TPS:n tiivis viisikkopeli. Käytännössä koko erän ajan KooKoo joutui pelaamaan hyökkäysalueellaan kulmissa, eikä maalille asti ollut juurikaan asiaa. Kokonaisuudessaan TPS oli hallitsevampi osapuoli avauserässä. Tästä osoituksena se piti kiekkoa enemmän hallussaan, mutta toisaalta myös kouvolalaiset saivat pidettyä turkulaiset poissa parhailta paikoilta. Erä näyttikin pitkään olevan maaliton.

Erän lopussa alkoi kuitenkin tapahtumaan. Ensiksi Jack Rodewald vei vierasjoukkueen ottelussa 0−1-johtoasemaan. Rodewald pisti kiekon Ville Lajusen syötöstä ohi KooKoon maalilla pelanneen Nick Malíkin. Maali oli kanadalaiselle kauden toinen TPS:n paidassa. Rodewald saapui TPS:ään täksi kaudeksi Tšekin pääsarjassa pelanneesta Ocelaři Třinecistä, jossa hyökkääjä voitti mestaruuden kauden päätteeksi.

Erän lopussa KooKoo sai kuitenkin kaipaamansa tasoitusmaalin, kun Heikki Liedes huudatti kotiyleisöä tasoittaen ottelun 1−1:een. Maali oli jo Liedekselle kauden kuudes täysosuma, ja näistä peräti viisi on tullut kotiyleisön edessä Kouvolassa. Viime kaudella Liedes iski Lukon paidassa koko kauden aikana samat kuusi osumaa, mutta nyt siihen vaadittiin ainoastaan kahdeksan ottelua tällä kaudella. 

TPS jälleen johtoon, mutta KooKoo löysi otetta pelistä

Toisessa erässä jaettiin ottelun ensimmäinen rangaistus, sen tililleen otti KooKoon puolustaja Petteri Nikkilä, jonka myöhässä tullut taklaus tiesi istuntoa jäähyaitiossa. Nikkilä sai lopulta tilanteesta 2+2- minuutin rangaistuksen syinä estäminen ja väkivaltaisuus. Taklauksen jälkeen Aarne Intonen kävi muistuttamassa tilanteesta Nikkilää myös kahden minuutin jäähyn arvoisesti.

Minuutin verran TPS ehti pelaamaan ylivoimalla, kun Mitch Hults iski vieraat ottelussa jälleen johtoasemaan. Syöttöpisteen maalin sai Rodewald, jolle tehopiste oli jo illan toinen. Lisäksi Filip Sandbergille merkittiin kakkossyöttö osumaan. Kultaista kypärää kantavalle yhdysvaltalaiselle maali oli jo kauden kuudes osuma.

KooKoo pääsi erän puolivälissä ensimmäistä kertaa pelaamaan itse ylivoimalla, kun Ruben Rafkin lähti istumaan rangaistustaan. KooKoo saikin ylivoimasta selkeästi uutta virtaa, vaikka osumaa siitä ei syntynytkään.

Loppuerä mentiinkin kotijoukkueen hallinnassa, mutta maaliverkot eivät kuitenkaan heilahtaneet enää toisessa erässä. Erän loppuun KooKoo sai vielä pelata 2+2 minuuttia ylivoimalla, kun ruotsalaishyökkääjä Sandberg lähti korkeasta mailasta jäähyboksiin.

Kotijoukkue nousi maalin takaa-ajoasemista aina voittoon asti

KooKoo sai pelin tasoihin, kun erää oli ennätetty pelaamaan viitisen minuuttia. Päätykiekosta Ville Meskanen pääsi kiskaisemaan kiekon ohi venäläismaalivahti Andrei Karejevin. Maali oli vasta kauden ensimmäinen Ilveksestä Kouvolaan saapuneelle laitahyökkääjälle. Joose Antosella oli hetkeä myöhemmin aloitusvoiton jälkeen siirtää jo kotijoukkueen heti johtoon, mutta tämän Karejev vangitsi vuorenvarmasti turkulaisten maalilla.

Kotijoukkue meni ansaitusti johtoon pelatessaan ylivoimalla, kun Rodewald oli istumassa kahden minuutin rangaistustaan. KooKoon illan ensimmäisen maalin ylivoimalla ohjasi Kim Strömberg. Syöttöpisteet tähän johto-osumaan saivat Nikkilä ja Antonen. TPS oli ennen tätä ottelua pelannut erinomaista alivoimaa, kun ennen tätä iltaa joukkue oli päästänyt ainoastaan yhden maalin alivoimillaan.

Lisäosumia päätöserässä ei enää nähty, vaan KooKoo onnistui nousemaan maalin takaa aina voittoon asti. Näin TPS:n neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi Kouvolassa. Jussi Ahokkaan paluu Kouvolaan oli lopulta tappiollinen. KooKoo puolestaan on voittanut kaikki kolme kotiotteluaan tällä kaudella, ja kaikki vielä kolmen pisteen arvoisesti kaiken lisäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo