KooKoo kävi Tampereella toteamassa Ilveksen paremmakseen − Lukáš Dostál pelasi itsensä jälleen otsikoihin

LIIGA / Raportti
Ilves ohitti Henrik Haukelandin neljä kertaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilves ja KooKoo ovat molemmat sarjataulukon kärkipäässä runkosarjan lähestyessä puolta väliään. Vieraat tulivat otteluun kovalla sykkeellä, mutta lopulta tupsukorvien viimeistelytehokkuus oli pisteiden kohtalon kannalta liikaa.
Lähtökohdat 

Ilves pelasi edellisen kerran viime viikon lauantaina, jolloin se katkaisi orastavan tappioputkensa voittamalla Lappeenrannassa SaiPan. KooKoo-ottelu on Ilveksen ainut peli tällä viikolla.−

Maalivahtipelaaminen 

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, Lukáš Dostál oli maalillaan Ilveksen tuki ja turva. Nuoren veskarin otteet korostuivat etenkin ottelun alussa, kun KooKoo pommitti tupsukorvien päätyä kohti. Hän pysäytti ottelussa komeat 38 kiekkoa.

Puolustuspelaaminen 

Tupsukorvien puolustus piti KooKoon hyökkääjät suurimmilta osin pois vaarallisilta maalintekosektoreilta, mutta muun muassa nuorella Oskari Laaksosella oli ajoittain hankaluuksia pelin avaamisessa.

KooKoo pääsi muutamaan otteeseen rokottamaan Ilves-puolustuksen harhailuista, mutta kotijoukkueen oli jälleen kiittäminen maalivahtiaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Vaikka KooKoo hallitsi avauserän ensimmäisen puolikkaan kiekkoa mielin määrin, onnistui Ilves liki ensimmäisestä paikastaan maalinteossa, kun Matias Maccelli ohjasi Joona Ikosen kudin verkkoon.

Siitäkin huolimatta, että Eemeli Suomea otettiin pitkin iltaa kovaa, oli hän monessa mukana. Arttu Ruotsalaisen iskemässä 3−0 hän oli jälleen maalin edessä tekemässä tuhojaan.

Ruotsalainen koki myöhemmin kovia, kun häntä iskettiin poikittaisella mailalla selkään. Hän poistui pukusuojaan ja palasi kaukaloon ottamaan vastaan uuden kovan kontaktin KooKoo-pakki Martin Bergeriltä.

Erikoistilanteet 

Avausmaali laittoi tuulta isäntien purjeisiin ja pakotti KooKoon alkamaan rikkoa peliä. Bergerin kampitusjäähy oli esimerkkitapaus tapahtumien seurauksista. Ilves tosin itse pilasi ylivoimamahdollisuutensa omalla jäähyllään.

Lopulta Arttu Ruotsalaisen tekemä 2−0-osuma oli vain ajan kysymys. Maali syntyi pitkän pyörityksen seurauksena, jossa muun muassa kapteeni Suomi sai kovia iskuja maalin edustalla.

Lähtökohdat 

KooKoo sai edelliseen kamppailuun puolustukseensa Liigaan palanneen Libor Sulakin, mutta menetti kyseisessä pelissä johtoasemansa aivan loppu hetkillä Sportille.

Maalivahtipelaaminen 

Kouvolalaisten maalivahti Henrik Haukeland jätettiin vieraiden kannalta liian monta kertaa yksin maalillaan, kun vastustajat pääsivät muutaman metrin päähän huseeraamaan.

Puolustuspelaaminen 

Hyökkäyssuuntaan päteviksi tiedetyt Matthew Caito ja Sulak olivat koko illan varsin pimennossa eikä puolustussuuntaankaan KooKoo pystynyt tukkimaan väyliä liukkailta Ilves-pelureilta.

Hyökkäyspelaaminen 

Vieraat pelasivat läpi ottelun vahvaa kiekonhallintapeliä ja pitivät huolen siitä, että viisikkopeli pysyi kasassa.

Vahvan alun jälkeen KooKoon hyökkäyspelaaminen tyrehtyi käytännössä ilmiömäiseen Dostáliin. Markus Jokinen kilautti toisen erän lopulla tolppaan ja poistui kovaan ääneen sadatellen vaihtopenkille.

Erikoistilanteet 

KooKoon hermokontrolli oli perjantaina koetuksella, kun erityisesti puolustaja Berger aiheutti omilleen harmaita hiuksia. Hän oli lähellä saada jopa ulosajon toisen erän taklauksestaan Ilves-sentteri Ruotsalaiseen. Berger selvisi kuitenkin 2+10-minuuttisella.

Ylivoimalla kouvolalaiset eivät saaneet onnistumisia, vaikka päätöserässä ihan hyvää yritystä hyökkäyspäässä useaan otteeseen nähtiinkin.

Erikoista 

Koko ottelussa vallinnut varsin lämmin värinä purkautui toiseksi viimeisellä peliminuutilla, kun Ilveksen Samuli Vainionpää ja KooKoon Toni Suuronen pudottivat hanskat ja lähtivät aikaisemmalle pesulle. Suuronen sai tilanteesta ylimääräisen kaksiminuuttisen 5+20 minuutin lisäksi.

Ottelun ratkaisu 

Päätöserä oli enää korkeampaa kosmetiikkaa ja Teemu Rautiaisen 4−0-maali ratkaisi kamppailun lopullisesti Ilvekselle. Kasperi Ojantakanen onnistui vielä rikkomaan vieraiden kuparisen kolmannen erän puolivälissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo