HIFK nollasi Kärppien ennätysyrityksen

LIIGA / Raportti
HIFK sai lähteä kohti Tamperetta voitto takataskussaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n ja Kärppien välinen perjantaikoitos osui klassiseen harmaan marraskuun harmaat pelit -kategoriaan. Kummankaan peli ei silmiä hivellyt, mutta kotijoukkue oli vähän terävämpi ja piti pisteet kotiluolassa.
Lähtökohdat 

HIFK hävisi edelliskierroksella heikolla esityksellä Jukureille. Muuten joukkueen kausi on ollut hyvää suorittamista viime aikoina ja suora pudotuspelipaikka on omissa näpeissä.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa esiintyi HIFK:n maalilla koko pelin vahvasti. Muutamassa tilanteessa kiekot hieman pomppivat, mutta pahempia vaaratilanteita niistä ei syntynyt.

Puolustuspelaaminen 

Kotipuolustus pelasi jämäkästi ja pystyi estämään pidemmät pyöritysjaksot omassa päässä. Iso osa tässä oli myös Kärppien heikolla hyökkäyspelaamisella.

Hyökkäyspelaaminen 

Jos ei vieraiden hyökkäyspelaaminen hurmannut, ei kotijoukkueenkaan vastaava varsinaisesti päätä huimannut. Pelintekeminen ja syöttötyöskentely olivat varsinkin huonolla tasolla. Joukkue onnistui kuitenkin oleellisimmassa, maalinteossa, kaksi kertaa useammin kuin vieraat.

Erikoistilanteet 

Illan alivoimat eivät tuottaneet helsinkiläisille ongelmia, Kärppien ylivoimapeli oli ponnetonta. Samaa pystyi sanomaan kyllä helsinkiläistenkin ylivoimapelistä, vaikka se hieman laadukkaampaa olikin.

Lähtökohdat 

Kärpät oli napannut 11 peräkkäisestä pelistä voitot ja hamusi Liiga-ennätystä peräkkäisten voitettujen pelien määrässä.

Maalivahtipelaaminen 

Patrik Rybar hoiti tonttinsa valtaosin hyvin, mutta HIFK:n avausmaali lirahti hieman helposti. Muuten slovakialainen oli joukkueensa avainpelaajia.

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä Kärpät päästi kotijoukkueen liian usein ylivoimahyökkäyksiin ja läpiajoihin. Pelin edetessä puolustus terästäytyi. HIFK:n voittomaalia tai tyhjiin tullutta toista maalia se ei kuitenkaan enää pystynyt estämään.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärppien hyökkääminen oli mielikuvituksetonta ja tehotonta läpi ottelun. Ratkaisuista uupui viimeinen terävyys ja hyvätkin maalipaikat hukattiin huonoihin ratkaisuihin.

Erikoistilanteet 

Illan ensimmäinen ylivoima oli umpisurkea. Muilla ylivoimilla tilanne hieman parani, mutta ei edelleenkään hurmannut. Alivoima toimi sen sijaan hyvin.

Erikoista 

Jesse Puljujärvellä oli viimeisiä hetkiä osoittaa osaamistaan Edmonton Oilersin pelaajatarkkailun päällikölle Archie Hendersonille. Mies kyllä yritti kovasti, mutta nähdynkaltaisella tehottomuudella ei paikasta Pohjois-Amerikassa tarvitse haaveilla.

Ottelun ratkaisu 

HIFK onnistui rikkomaan kuparisensa heti toisen erän alussa ja piti kynsin hampain kiinni johdostaan. Kärppien tehottomuus pilasi joukkueen voitto- ja ennätysmahdollisuudet.

Edit klo 22.49: Korjattiin virheellinen erälukema.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo