Lukáš Dostál jatkoi hirmuvirettään ja villejä tuuletuksiaan Ilves-maalilla − "Puhuimme, että jotain uutta pitäisi tehdä kotiyleisön edessä"

LIIGA / Haastattelu
Ilves-leirissä tuuleteltiin jälleen voiton jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Lukáš Dostál oli jälleen joukkueensa ykköstähti voittoon päättyneessä ottelussa. Veskari koppasi 38 kiekkoa ja päästi vain yhden maalin KooKoota vastaan.

Ilves voitti KooKoon perjantai-illan ottelussa Hakametsässä 4−1. Lukáš Dostál tupsukorvien maalilla oli jälleen ilmiömäinen 38 torjunnallaan.

− Tämä oli vaikea peli. Vaikka pääsimme ensimmäisessä erässä johtoon, tuli KooKoo tosi lujaa päälle ja ajoi meidät paineen alle. Puolustimme hyvin ja jätkät auttoivat minua.

Vieraat tulivat erityisesti ottelun alkuun kovaa, mutta nuori Ilves-vahti oli koko ottelun ajan työllistettynä.

− Jokainen maalivahti pitää siitä, että kiekkoja tulee Tänään tuli paljon kuteja, mutta puolustimme kuitenkin hyvin ja teimme voittoon tarvittavat maalit.

Nuorikin puolustus voi olla huippuluokkaa

Tamperelaisten puolustus teki myös KooKoota vastaan muutamia virheitä yrittäessään avata peliä nopeasti. Dostál ei kuitenkaan kanna huolta peräpään ikärakenteesta.

− Meillä on nuori joukkue ja puolustus, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö he olisi erittäin hyviä. Ei ole väliä, ovatko pelaajat 20- vai 35-vuotiaita, jos he pelaavat hyvin.

Tšekkiveskari on tullut Liigassa tunnetuksi värikkäistä voittotuuletuksistaan. Perjantaina nähtiin tuuletus, jossa maalivahti hyppäsi Matias Maccellin mailan yli ja sukelsi vatsallaan kohti Ilves-kannattajien kenttäkulmausta.

− Se tuli mieleeni, sillä Maccellin kanssa edellisen matsin jälkeen puhuimme, että jotain uutta pitäisi tehdä kotiyleisön edessä. Emme olleet harjoitelleet sitä, tšekkiläisvahti paljasti.

Tuuletus kerrallaan kohti kauden huipennusta

Myös Ilveksen toinen maalivahti Ville Kolppanen on näyttänyt osaamistaan torjuntatöiden lisäksi tuuletuksissa. Hän tuuletti nollapeliään Sportia vastaan kaatamalla oman maalinsa ja hyppäämällä sen verkon päälle ikään kuin riippumattoon.

− Emme me kilpaile tuuletuksissa. Yllätyin, kun hän teki tuuletuksensa Sport-pelin jälkeen. En usko, että monet suomalaiset tiesivät tuollaisen tuuletuksen olemassaolosta, Dostál virkkoi.

Tandemtuuletuksia Kolppasen kanssa nuorukainen ei vielä lähtenyt lupaamaan, mutta jätti takaportin auki mahdollisille uusille ideoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle