Kärpät voitti HIFK:n yllättävän vaisussa perjantai-illan kamppailussa

Ville Leskinen ratkaisi ottelun entistä joukkuettaan vastaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kärpät viimeisteli tehokkaammin paikoistaan ja otti 2–1-jatkoaikavoiton HIFK:sta. Molemmat joukkueet puolustivat omaa päätään hyvin eikä ykkösluokan maalipaikkoja siunaantunut paljoa. Pelistä uupui tunne ja taklaukset.

HIFK ja Kärpät kohtasivat toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi IFK:n 2–0-voittoon. Kärpät tasoitti voitot 1–1 perjantai-illan pelissä ottamalla 2–1-jatkoaikavoiton.

Ottelu oli HIFK:n ja Kärppien välillä yllättävän vaisu sekä jälleen kerran tasainen. Joukkueet puolustivat omaa puoliskoaan hyvin ja siten ykkösluokan maalipaikat olivat vähissä. Lisäksi molemmat blokkasivat paljon laukauksia.

Ennen ottelun alkua Antti Boman palkittiin 800. Liiga-ottelun tuomitsemisesta.

Tunne oli molemmilta hukassa

Ensimmäinen erä meni joukkueiden osalta tasaisissa merkeissä. Kärpät sai kuitenkin luotua enemmän painetta hyökkäyspäätyynsä.

Toinen erä alkoi sekavalla pelillä eikä kumpikaan joukkueista saanut kiekonhallintaa itselleen.

Ottelun maalihanat aukesivat toisen erän alkupuoliskolla, kun Kärppien Julius Junttila laukoi kiekon ohi Roope Taposen. Maalin jälkeen pelinhallinta siirtyi yhä enemmän vierasjoukkueelle.

Kotijoukkue ei onnistunut pääsemään erässä ykkösluokan maalipaikoille.

Kolmannessa erässä HIFK heräsi kunnolla pelaamaan ja otti kiekon hallinnan itselleen. Ottelussa ei nähty kovinkaan paljon taklauksia, mutta niistä illan painavin nähtiin viimeisessä erässä Johan Motinin esittämänä.

Ottelun viimeisellä vitosella HIFK tasoitti pelin Julius Nättisen ylivoimamaalilla. Miro Väänänen antoi maaliin upean syötön.

Varsinaisen peliajan jälkeen ottelu oli tasoissa, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoajan viimeisillä sekunneilla Kärppien Ville Leskinen laittoi kiekon maaliin Joonas Kemppaisen aloitusvoiton jälkeen. Näin ollen ottelu päättyi Kärppien 2–1-jatkoaikavoittoon.

HIFK ja Kärpät kohtaavat toisensa uudelleen huomenna.