Emil Molin hattuili KooKoon kotikirouksen rikki

LIIGA / Raportti
Emil Molin kirjautti Liiga-uransa ensimmäisen hattutempun.
KooKoo onnistui ottamaan vasta kauden toisen täyden pistepotin kotiotteluistaan. Sport jäi jalkoihin selvin 5−1-lukemin. Suurin sankari oli hattutempun tehnyt Emil Molin.

Emil Molin viimeisteli ottelun avausmaalin reilun neljän minuutin jälkeen ja jatkoi maalitehtailuaan kahdella osumalla toisessa erässä. Molinin alkukausi oli ollut varsin vaikea, sillä kaudella oli syntynyt ennen tätä vain kaksi. Maalitilikin aukesi vasta marraskuussa.

Molinin hattutemppu oli KooKoon ensimmäinen yli kahteen ja puoleen vuoteen. Viimeksi kolme maalia yhteen otteluun oli iskenyt Trevor Mingoia helmikuussa 2020 TPS:ää vastaan.

− Ansaitsimme tämän voiton. Olemme pelanneet hyvin viime kotiotteluissa, mutta emme ole saaneet tulosta aikaiseksi, Molin kommentoi C Moren haastattelussa.

KooKoo oli koonnut tähän otteluun kolmen ruotsalaisen ketjun Sport-otteluun, ja ainakin tämän ottelun perusteella voi olettaa trion pelaavan yhdessä jatkossakin. Sekä Axel Ottosson että Linus Andersson syöttivät kaksi Molinin osumista.

Pikamaalit avauserään

KooKoo aloitti ottelun tyrmäävästi tekemällä ensimmäisen viiden minuutin aikana kaksi maalia. Ruotsalaisketju löi alkutahdit, kun Ottosson syötti maalin takaa Molinille, joka latasi suoraan syötöstä kiekon verkkoon. Toisesta maalista vastasi Teemu Engberg ohjaamalla Eero Teräväisen laukauksen sisään.

KooKoo sai vielä tilaisuuksia lisätä johtoaan kahdella ylivoimalla ja loppuhetkien ylivoimalla, mutta tolppaa lähemmäksi kouvolalaisjoukkue ei päässyt. Nick Malíkilla oli sen sijaan helpohko erä, sillä vain Valtteri Viljanen ja Aatu Aarnio saivat tililleen laukauksen kohti maalia.

Toinen erä toi jatkoa KooKoon vyörytykselle, kun Molin teki ottelun toisen osumansa. Tällä kertaa tilanne sai alkuun Linus Anderssonin laukauksesta, jonka paluukiekko kulkeutui Miska Siikosen kautta Molinille.

Molin täydensi hattutemppunsa KooKoon pelatessa ylivoimalla. Kiekko kimposi luistimesta tarjolle ja Molin pääsi kiertämään Rasmus Reijolan ja sijoittamaan kiekon maaliin. KooKoo sai jatkaa ylivoimalla, sillä Sportille oli tulossa siirretty rangaistus. Tämä tilanne katkesi kuitenkin joukkuerangaistukseen väärästä vaihdosta.

Sport sai kavennuksen, kun KooKoo-maalivahti Malík hölmöili kiekon maalin takana päin Lari Heikkistä, joka pääsi iskemään kiekon tyhjiin. Sportin toiveita lamautti heti perään Charle-Édouard D'Astous viimeisteli lukemiksi 5−1.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, joten KooKoo pääsi viettämään viikonloppua voitto taskussaan. Sport jatkaa Kaakkois-Suomen kiertuettaan lauantaina Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo