JYPin 100-prosenttinen ylivoima oli liikaa Jukureille – nelosketjun Samuel Salonen vietti neljän tehopisteen iltaa

Jyväskyläisten alkukauden tehottomuus on alkanut kääntyä.
Kuva © © PABLO CASSO HTTPS://WWW.INSTAGRAM.COM/PABLOCASSOSPORT/
JYP juhli 99-vuotissyntymäpäivää ysärimusiikin tahdissa ja haki tehokkaan esityksen jälkeen, 3103-päisen kotiyleisön edessä, 6–2 voiton.

JYP palasi viikon tauon jälkeen pelaamaan ja oli virtaa täynnä. Jukureiden hieno taistelu CHL:n puolivälieriin painoi vielä jaloissa. Jyväskyläläiset tekivät kolmesta ylivoimastaan 3 maalia. Koko alkukauden kiikareilla pelannut Samuel Salonen teki peräti neljä tehopistettä.

Maalinedusvääntöjä, hyviä torjuntoja sekä ennen kaikkea maaleja tarjoiltiin Jyväskylässä heti avauserästä lähtien. Jukurit löi alkutahdit Ondřej Kovařčíkin yllättävällä laukauksella, mutta JYP pääsi mukaan otteluun kahdella tiheään syntyneellä osumallaan.

Erän lopulla kameroiden ulkopuolelle jääneestä tilanteesta johtuen mikkeliläisten Jesper Piitulainen lähti ennenaikaisesti pukusuojaan, mutta palasi tositoimiin toisessa erässä.

Ensimmäistä Liiga-otteluaan pelannut Jukureiden lupaava, vasta 16-vuotias Konsta Helenius väläytteli osaamistaan ja oli lähellä Liiga-uransa avausmaalia, mutta JYPin huippuvireinen Veini Vehviläinen venyi torjuntaan. Jukurit saivat muutaman muunkin hyvä paikan avauserässä, mutta Vehviläinen vei JYPin johtoasemassa toiseen erään.

JYP pelasi kokonaisvaltaisesti hyvän toisen erän ja vastasikin sen ainoasta maalista, joka syntyi ylivoimalla Teemu Suhosen lavasta. Tämä maali lyötiin mediakuutiolle nopean videotarkastuksen jälkeen.

Liigan mainoskatkolla jyväskyläläiset saivat nähtävästi melko hienoja uutisia, kun JYP tiedotti Reid Gardinerin sekä Braden Cristofferin vuoden jatkosopimuksista. Molemmat edustavat JYPiä vielä kaudella 2023−2024.

Kolmannen erän maalikarkelot

JYP pudotti Jukurit kyydistään viimeistään viimeisessä erässä tehdessään kolme maalia heti kolmannen erän alkuun. Jyväskyläiset olivat tehokkaita ja suojelivat omaa maaliansa uhrautuvasti. Hyvänä esimerkkinä Severi Lahtisen blokkaus 6−1-johtoasemassa.

Severi Lahtinen oli muutenkin vahva läpi ottelun ja viihdytti kotiyleisöä laajalla kikkapankillaan. Juhamatti Aaltonen veivaili vielä vanhanaikasella Jukureiden kavennuksen, joka jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

Tänään perjantaina voittajasta ei ollut epäselvyyttä. JYP oli ennen kaikkea tehokas isäntä, hakiessaan kolmannen perättäisen voittonsa. Jukureilla on revanssin paikka jo heti huomenna Mikkelissä. Ottelu alkaa klo 17 Ikioma Areenalla.