Mielipide

Sopanen on HIFK:n kaipaama tuloksentekijä

LIIGA / Kolumni
HIFK ilmoitti keskiviikkona, että helsinkiläisseura on hankkinut riveihinsä Vili Sopasen. Sopasen oli määrä kiekkoilla tämä kausi KHL:ssä Red Star Kunlunin riveissä, mutta terveyshuolet vesittivät tämän tilaisuuden. HIFK sai haaviinsa ison kalan.

Kyseessä on kova vahvistus HIFK:hon. Joukkueeseen, joka on kärsinyt maalinteon tehottomuudesta koko alkukauden. Joukkueeseen, jonka koko alkukausi on ollut yhtä tervanjuontia.

HIFK:sta on puuttunut taitoa, oveluutta ja yllätyksellisyyttä hyökkäyksestä. Sopanen tuo kaikkia näitä edellä mainittuja ominaisuuksia, mutta ennen kaikkea hän tuo helsinkiläisseuraan maalintekovoimaa ja pelinrakentelutaitoa.

Sopanen nakutti viime kaudella Pelicansin riveissä 41 otteluun 46 pistettä. Mies on urallaan kunnossa olleessaan melkein aina tehnyt 20 maalia runkosarjassa.

Sopanen tuokin HIFK:hon kovan luokan kärkiosaamista ja leveyttä hyökkäysosastolle. HIFK:n hyökkäyksen kärki on osoittautunut alkukaudesta tylpäksi, eikä ratkaisijoita ole löytynyt. Näihin asioihin Sopasen hankinta on oivaa lääkettä.

HIFK:n loukkaantumislista on ollut pitkä alkukaudesta. Pahimmillaan joukkuesta on ollut lähes pari kentällistä pelaajia yhtäaikaa sivussa, mikä on sekoittanut pelaamista.

Vielä kun loukkaantuneiden listalla on ollut muun muassa Juha-Pekka Haataja, joka hankittiin joukkueeseen nimenomaan iskemään kiekkoa reppuun. Sopanen on osoittanut urallaan, että osaa laittaa kiekkoa maaliin hyvällä prosentilla.

Loukkaantumisten takia HIFK on joutunut muokkaamaan ketjukoostumuksiaan lähes joka otteluun, mikä ei ole auttanut kemioiden syntymistä. Sopanen tuo tähänkin apua.

Sopasen tulon myötä HIFK voi laittaa Juhani Tyrväisen keskelle, missä hän on parhaimmillaan.

HIFK saa Sopasen hankinnan myötä myös rakennettua kaksi hyökkäysketjua, joissa on jo valmiiksi kaksi tutkaparia. Toisessa ketjussa Tyrväinen- Sopanen, ja toisessa ketjussa Jarkko Malinen -Haataja tutkapari.

Näihin kahteen ketjuun voi sitten sovitella kolmanneksi lenkiksi Joonas Raskia, Partik Carlssonia, Erik Thorellia tai Lennart Petrelliä

Kuulostaa ihan hyvältä, eikö totta?

Toki Sopasella on ollut urallaan paljon loukkaantumisia ja tämä nostaa varmasti kysymysmerkkejä ilmaan.

Mutta taitavaa hyökkääjää ei olisi HIFK:hon hankittu, ellei seura olisi varma miehen kunnosta.

Heti ensimmäisistä otteluista on ehkä liian optimistista odottaa Sopaselta isoja tekoja, koska pelituntuma on varmasti kateissa.

Mutta pelituntuman saadessaan ja parhaimmassa iskussa ollessaan Sopanen on Liigan taitavimpia ja tehokkaimpia pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle