ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00
Mielipide

Ratkaisumaalin arkkitehdit

MESTIS / Kolumni
Turun Palloseurasta Sportissa lainalla ollut Robin Bergman ratkaisi Mestis-mestaruuden Mikkelissä. Jatkoaika tavoitti Bergmanin ja ratkaisuosuman syöttäneen Tommi Taimen juhlahumun keskeltä.

Robin Bergman viimeisteli Sportin voittomaalin jatkoajalla. Ruotsalaislaiturilla oli takanaan rikkonainen vuosi TPS:n paidassa, sillä paikkaa ei liigaringistä löytynyt. Paluu Vaasan Sportiin ei kuitenkaan mitali kaulassa kaduttanut sekuntiakaan.

Bergman hiljensi Kalevankankaan läpiajosta.

– Päätin jo hyvissä ajoin mitä aion tehdä. Päätin että lauon, sillä siitä on aina mahdollista tulla uusikin tilanne. Pistin hieman kiekkoa sivuun, sain maalivahdilta lähdet auki, ja lauoin, vaatimaton mestari totesi voittomaalistaan.

Maalin syöttänyt Tommi Taimi oli totta kai tyytyväinen omaan osuuteensa.

– En tiedä mitä siinä tapahtui, mutta vastustaja vähän ylihyökkäsi. Näin Bergmanin siniviivalla vapaana, ja ajattelin, että ”sinne vaan”, ja onneksi se osui suoraan lapaan.


Tommi Taimen syötöt löysivät kohteensa.

Sportin Red Army -kannattajaryhmän edessä juhlinut Bergman nautti tunnelmasta täysin siemauksin. Mestaruus on Bergmanille ensimmäinen koskaan missään sarjassa.

– On aivan mahtavaa pelata tällaisen yleisön edessä. Aivan uskomaton tunnelma!

Sport oli kauden alkaessa musta hevonen edes mitaleille, mutta kauden aikana vahvistunut joukkue löysi lopullisen yhteisen sävelen, missä Bergman oli yksi viimeinen osa. Hän, ja maalivahti Joni Puurula liittyivät joukkueeseen tammikuun lopussa.

– Me uskoimme omaan asiaamme, ja se riitti. Vielä ei olla Pelicansia ajateltu, mutta se alkaa huomenna.

» Lähetä palautetta toimitukselle