Mielipide

Pudotuspelit oli vain alkua − Oilersin tähtäimessä on Stanley Cup

NHL / Kolumni
Edmonton Oilers palasi viime kaudella pudotuspeleihin 11 vuoden tauon jälkeen. Nyt Oilers haluaa olla vakavasti otettava Stanley Cup -haastaja.

Edmonton Oilers on yksi NHL:n mielenkiintoisimmista joukkueista. 11 vuoden poissaolo pudotuspeleistä tuli päätökseensä viime keväänä, ja Oilers janoaa pudotuspeleihin jatkossakin.

Eikä nuori ja nälkäinen edmontonilaisryhmä pitkään tyydy pelkkään pudotuspelipaikkaan, vaan Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kaltaisten supertähtien odotetaan lähivuosina tuovan Stanley Cupin Edmontoniin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1990.

McDavidin ja Draisaitlin kaltaisten kulmakivien ympärille on hyvä rakentaa voittava joukkue.

Tällä kaudella Oilers on vielä haastaja, mutta lähivuosina ehdottomasti ennakkosuosikki Stanley Cup -voittajaksi.

Päävalmentaja Todd McLellan sai jo toisella Oilers-kaudellaan luotua joukkueelle voittavan pelitavan, ja alkavalle kaudelle Oilers-GM Peter Chiarelli on tehnyt hyviä siirtoja.

Alisuorittanut Jordan Eberle vaihtui pari vuotta nuorempaan Ryan Stromeen, joka ei New York Islandersissa pystynyt vastaamaan odotuksiin. Florida Panthersista ulosostettu Jussi Jokinen taas tuo nuoreen joukkueeseen arvokasta kokemusta.

Tärkein liike oli kuitenkin sitouttaa McDavid ja Draisaitl pitkillä sopimuksilla. Vaikutus palkkakattoon on iso, mutta Chicago Blackhawksista ja Pittsburgh Penguinsista voi ottaa mallia, mihin vahva panostus tähtihyökkääjiin parhaimmillaan johtaa.

Oilers-kokoonpano on kokonaisuutenakin kilpailukykyinen. 

Cam Talbot todisti vihdoin olevansa voittava ykkösmaalivahti. Puolustus on Andrej Sekeran poissaolon vuoksi pieni kysymysmerkki, mutta hyökkäyksessä on niin paljon lunastamatonta potentiaalia, että Oilers pystyy voittamaan puolustusvirheistä huolimatta.

Tällä kaudella Oilers on vielä haastaja, mutta lähivuosina ehdottomasti ennakkosuosikki Stanley Cup -voittajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös