TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Pikkarainen ei ole ansainnut HIFK-fanien hyväksyntää

LIIGA / Kolumni
Puolustajien loukkaantumisista kärsivä HIFK julkaisi maanantaina Hannu Pikkaraisen sopimuksen, mikä sai osan faneista suorastaan raivostumaan.

Hannu Pikkaraista voidaan pitää vuosituhannen alun HIFK:n ongelmien ruumiillistumana. Pikkarainen kuuluu siihen sukupolveen, joka nostettiin omista junioreista parantamaan huonosti suorittanutta helsinkiläisseuraa takaisin SM-liigan kärkikahinoihin.

Ongelmaksi koitui se, että tuohon aikaan HIFK:sta puuttui nykyinen vaatimustaso ja urheilullisuus. Yksinkertaisesti kuviteltiin enemmän kuin tehtiin, minkä takia kevään tosipeleissä laadukkaammin töitä tehneet joukkueet pyyhkivät kovin odotuksin kauteen lähteneellä stadilaisryhmällä jäätä vuodesta toiseen.

Sellainen oli myös Pikkarainen. Erittäin lupaava ja lahjakas kiekollinen puolustaja, josta odotettiin maajoukkuetason pelaajaa. Kaukalon ulkopuolella tekeminen tähtäsi kuitenkin kaikkeen muuhun kuin huippu-urheilijan elämään. Pelaajan profiili laski, kun tämä huomattiin.

HIFK:ssa Pikkarainen sai kuitenkin jatkaa, kun omassa seurassa häneen jaksettiin uskoa. Menestystä ei kuitenkaan ikinä tullut joukkueelle, eikä hänelle henkilökohtaisella tasolla. Runkosarjassa tekeminen näytti ajoittain erittäinkin hyvältä, mutta keväällä selkä suoristui, kun olisi pitänyt ottaa mustelmia menestyksen saavuttamiseksi.

Pikkarainen ei ikinä löytänyt itsestään urheilijaa, joka venyy tosipaikan tullen. Tästä kertovat myös miehen pudotuspelien tilastot: Suomessa ja Ruotsissa pääsarjatasolla 69 pudotuspeliä ja kaksi maalia.

Lopullinen isku Pikkaraisen HIFK-uralle oli Kari Jalosen saapuminen helsinkiläisten päävalmentajaksi. Jalonen halusi puhdistaa seuran vapaamatkustajista ja tuoda tilalle urheilullisuutta sekä loppuun asti yrittämistä. Pikkarainen sai lähteä ensimmäisten joukossa.

Koko kuviota kuvastavat parhaiten HIFK:n finaalit keväällä 2011. Jalosen joukkue ratkoi kaukalossa mestaruutta samalla, kun Pikkarainen istui kesälomalaisena katsomossa muiden seassa silminnähden humalassa.

Fanit saivat hävetä hallin käytävillä öykkäröinyttä omaa kasvattiaan, joka ei edes tässä vaiheessa osoittanut kunnioitusta entisiä kannattajiaan kohtaan. Tässä vaiheessa kävi viimeistään selväksi, miksi Pikkarainen ei ole joukkueessa mukana.

Tästä syystä fanit ottivat maanantaina uutisen Pikkaraisen sopimuksesta märkänä rättinä vastaan. Fanit kokevat, että Pikkaraisen kohdalla on otettu askel taaksepäin entiseen. Pelaaja, jolle näytettiin jo kerran lopullisesti ovea, tekeekin nyt paluun.

HIFK-fanit ovat kärsimättömästi odottaneet läpi syksyn vahvistuksia puolustukseen, mutta nyt seura tuntui menneen siitä mistä aita on matalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle