Mielipide

Pasi Nielikäinen: Tosimies vai neiti?

Muut Sarjat / Kolumni
On niitä pelaajia, jotka osaavat pelata jääkiekkoa ja on niitä, jotka eivät osaa. Pasi Nielikäinen kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Eikä tämä ole haukkumista. Nielikäisen rooli HPK:ssa on arvokas ja hän voi olla yksi avaintekijä Kerhon matkalla menestykseen. Tilanteessa on vain yksi mutta: Nielikäinen luulee olevansa jotain muuta.

Pasi Nielikäinen ei ole maalintekijä. Pasi Nielikäinen ei ole pelintekijä. Pasi Nielikäinen ei ole jerelehtinen, yleispelaaja. Pasi Nielikäinen ei ole puolustava hyökkääjä. Pasi Nielikäinen ei ole mikään pelikenttien työmyyrä.

Pasi Nielikäinen on ärsyttäjä. Pasi Nielikäinen on likaisen työn tekijä. Pasi Nielikäinen on se, jonka pitäisi tilanteessa kun tilanteessa olla vihellyksen jälkeen tökkimässä. Pasi Nielikäinen on se, jonka pitäisi hermostuttaa välierissä HIFK:n pelaajat ja pitää heidät pois Kerhon maalin edestä.

Vaan ei ole pitänyt.

Olin ensimmäisten joukossa jo lokakuussa julistamassa HPK:ta mestariksi. Sillä varaumalla, että joukkue pystyy hankkimaan riveihinsä kovanaaman. En ole koskaan kuulunut Pasi Nielikäisen suurimpiin ystäviin, mutta kun mies siirtyi Hämeenlinnaan, mestaruus oli askelta lähempänä.

Mutta välierät ovatkin menneet ihan väärän käsikirjoituksen mukaan. HIFK:n pelaajat ovat saaneet tehdä kentällä lähes mitä tahansa. Nelosketjun pitkätukat ovat rähisseet ja sähisseet ja kuka tahansa punanuttu on saanut ajaa HPK:n maalille, ja maalivahdin päälle, ihan miten mieli tekee. Nielikäinen on näyttänyt suorastaan pelkäävän HIFK:n pelaajia. Kyllä, teki tärkeän maalin, mutta paljon
tärkeämpää olisi ollut taklata, ärsyttää, rähistä ja olla Pasi Nielikäinen.

HIFK:n pelaajat ovat saaneet ajaa maalivahdin päälle, teloa joukkueen kärkipuolustajan ja Nielikäinen on vain seissyt. Ville Leino hoiteli Nielikäisen tehtäviä, siis Ville Leino.

Pasi, tee jotain!

Nyt sinulla Pasi on näytön paikka. Näytä minulle ja muille epäilijöille. Tiistaina Rinkelinmäellä aja jokaisessa jälkitilanteessa Lundellin päälle, pelaa jokaisen vihellyksen jälkeen jälkipeliä. Olen sanonut sinua SM-liigan turhimmaksi kiekkoilijaksi, mutta jos sen teet, ja pelaat kuten Pasi Nielikäinen Nivalasta, lupaan perua puheeni.

Pelkäätkö Pasi HIFK:ta? Miksi nämä nuoret pojat saavat hyppiä silmillesi? Ryhdisty, sinun pitää pelata kuin Pasi Nielikäinen, muuten HIFK:n räkänokat nauravat sinulle jatkossakin.

Lopeta salonkikelpoisuus, lopeta turhat jargonit. Ole taas se Pasi Nielikäinen, joka jakeli railakkaita lausuntoja kotisivuillaan, eikä kumarrellut kuvia. Ole se Pasi Nielikäinen, joka ei pelännyt ketään tai mitään. Nyt sinulla on mahdollisuus hiljentää kaikki epäilijät ja todistaa olevasi se mies, joksi olet vuosikaudet itseäsi väittänyt.

Sinä voit kääntää koko ottelusarjan. Sinä voit ratkaista sen. Ja sinun on se syytä tehdä. Tai muuten lyhyt pestisi HPK:ssa päättyy pronssiotteluun.

Ja sinä olet ikuisesti neiti.

» Lähetä palautetta toimitukselle