TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Maalinteon sietämätön vaikeus

LIIGA / Kolumni
Jääkiekossa korostuu erityisosaaminen. Maalintekijäksi profiloitunut pelaaja elää taitonsa varassa. Entäpä sitten, jos maalihanat sulkeutuvat?

Tomi Pekkala käy pelin sisällä omaa henkilökohtaista taisteluaan. Maalintekijänä uraansa luonut Laser HT:n kasvatti onnistui vihdoin rikkomaan kuluvan kauden kuparisensa. Kauan odotettu merkkipaalu tapahtui kauden 28.liigaottelussa. Miksi näin?

– Se on hyvä kysymys. Paikkoja on ollut, mutta ei ole vain mennyt mistään sisään. Maalintekoon tarvitaan tietysti onnea, eikä sitä ole todellakaan ollut, pohtii vakavailmeinen Pekkala.

Tuskan lisääntyessä on suuri vaara, että tekeminen muuttuu yhä pakonomaisemmaksi. Maalintekoon vaadittava rentous uhkaa kadota. Kädet jäykistyvät, ja epäusko valtaa mielen.

– Onhan selvä, että minulta odotetaan maaleja. Tiedän osaavani tehdä niitä. Tästä on tullut varmaan jo psykologinenkin juttu, kun tätä tilannetta on joutunut väkisinkin pohtimaan päänupissa. Tämän illan osuma pudotti kieltämättä ison painolastin hartioilta.

Henkistä latausta ja kadonnutta maalijyväänsä Pekkala kävi etsimässä kotiseudultaan Oulusta. Lainapesti Mestiksen K-Laserissa kannatti. Iso käsi ojennetaan Raksilan suuntaan.

– Oli kiva käydä pelaamassa Oulussa. Sain pelillisiä palasia paikoilleen ja tuntui, että henkiselläkin puolella tapahtui eteenpäinmenemistä. Suuri kiitos Mannerin Mikolle.


Näitä tuuletuksia toivotaan jatkossakin.
Vesa-Pekka Ruohonen - vesa.pekka.ruohonen@jatkoaika.com

Pekkalan perjantai-iltaan osuneen riippakiven pudotuksen uhriksi joutui SaiPa, joka onnistui kuitenkin epäkohteliaasti kampeamaan tärkeät sarjapisteet mukaansa. Lappeenrantalaisten taistelu sai myös kirvesrintaisen pelimiehen sympatiat.

– SaiPalle kaikki tunnustus hyvästä pelistä. He pelaavat simppeliä peruskiekkoa kovalla moraalilla. Richard Lintnerin mukaantulo on saanut joukkueen uudelle tasolle. Hänen peliään on kyllä pakko ihailla. Muut pelaajat ovat saaneet lisää itseluottamusta Lintnerin myötä.

Kirvesrintojen illan esitystä analysoidessaan Pekkala näkee vahvaa yhtäläisyyttä tutuksi tulleeseen trendiin.

– Pelattiin tänään samalla tavalla kuin koko kauden ajan. Hurjaa aaltoilua ääripäästä toiseen. Välillä kulkee hienosti, hetken kuluttua ollaan pohjalla. Sovitaan juttuja, tehdään muuta. Virheitä syntyy paljon, joista vastustaja rankaisee.

Oulusta Tampereelle vuosi sitten muuttanut 22-vuotias laitahyökkääjä viihtyy uudessa kotikaupungissaan. Sopimus Tapparan kanssa on mallia 2+2 vuotta. Loppukauden tavoitteet ovat selkeät.

– Olen viihtynyt Tapparassa hyvin. Omaa peliä on tarkoitus parantaa kokonaisvaltaisesti. Loppukaudella on pelattava hyvällä tasolla, jotta kaudesta jäisi hyvä mieli.

Tappara-luotsi Sami Hirvosen ensi kautta koskeva jatkopesti julkistettiin perjantaina. Tomi Pekkala on tyytyväinen tilanteeseen.

– Hyvä, että Sami sai jatkon. Tilanne rauhoittui. Kaikki tietävät, mitä on tulossa. Ensi kautta on sitä kautta helpompi rakentaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle