Mielipide

Louhella sopiva finaalijännitys

LIIGA / Kolumni
Ensimmäisen finaalin ainoan maalin arkkitehti Jyrki Louhi hymyili pirteästi ottelun päätyttyä. Mies oli juuri pelannut uransa ensimmäisen SM-finaalin - ja vielä voitokkaasti.

Neljän pronssimitalin ja yhden neljännen sijan jälkeen Louhelle maistuu vihdoin paikka finaaleissa. Urallaan Louhi on pelannut vain yhden kauden Tukholman AIK:ssa - kaikki muut Hämeenlinnassa. Tämäkin tosiasia puhuu sen puolesta, että ensimmäisen finaalin ratkaisumaali syntyi oikean miehen laukauksesta.

- Tietysti hieno fiilis. Kyllä sen huomaa, että tässä pelataan ihan jotain muuta kuin runkosarjapelejä. Ei kuitenkaan tarvinut mitään taikatemppuja tehdä, enkä seissyt käsilläni kotona. Ihan normaali valmistautuminen, Louhi veisteli pelin jälkeen.

Otteluihin valmistautumiseen kuuluu Louhen mukaan pieni jännitys. Siitä huomaa että mies on varmasti valmiina otteluun. Eikä pudotuspeleissä - finaaleista puhumattakaan - tarvitse motivaatiota ja jännitystä etsiä kivien alta.

- Ei oikeastaan jännittänyt sen enempää kuin pleijareissa yleensäkään. Se on ihan hyvä että jännittää. Jos tulee ravattua pari-kolme kertaa vessassa niin tietää että ollaan varmasti hereillä. Pieni jännitys pitääkin olla, Kerhon varakapteeni jatkoi.

Finaalisarja on nyt avattu voitokkaasti ja edessä on ensimmäinen vieraspeli. HPK matkustaa Ässien vieraaksi tiistaina ja Louhi odottaa joukkueeltaan tiukempaa otetta peliin.

- On tietysti haaste lähteä vieraskaukaloon. Ässät varmasti parantaa, mutta uskon että mekin pystytään parantamaan. Tähän otteluun oli vähän lyhyt varoitusaika kun toissapäivänä vasta ratkesi, mutta hyvin saatiin silti pelattua, Louhi sanoi.

Nähtäväksi jää, kutiseeko Louhen vatsanpohja tiistaina voitokkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle