Mielipide

Herätyskello soi kiekkokansalle

MESTIS / Kolumni
KooKoo pelaa parasta kiekkoaan vuosikausiin. Yleisönkin soisi arvostavan sitä.

Laman jälkeiset vuodet 1990-luvulla puraisivat urheiluseuroja kaikkialla. Eikä vähiten KooKoota, jota rasitti vielä urheilullisestikin vaikeat vuodet. Väkimäärä Kouvolan jäähallissa väheni selvästi ja katsojiahan on tunnetusti helpompi menettää kuin saada takaisin.

Mestis-vuosien aikana Kouvolan yleisömäärissä on tapahtunut hienoista kasvua, mutta lukema on kuitenkin vakiintunut tuhannen ja puolentoista välille. Ainakin viidensadan silmäparin lisäykseen olisi kuitenkin potentiaalia: vielä edellisen vuosikymmenen alkupuolella vastaavat määrät olivat arkipäivää.

Jatkoajan kautta nukkuvien puoluetta lienee turha tavoitella: tämän julkaisun lukijat ovat jo valmiiksi kiekko-ihmisiä, joita ei hevillä hallilta poissa pidellä. Mutta nyt jos koskaan olisi muidenkin aika herätä.

Joukkueelta ei enempää voi vaatia: KooKoo pelaa viihdyttävää ja menestyvää jääkiekkoa. Voittoputki on venynyt jo kymmenen ottelun mittaiseksi, eivätkä George Nistasin, Kory Bakerin tai Sami Kaartisen kaltaiset taiturit ole jokavuotista herkkua Mestiksessä. Kovemman pelin ystävät osaavat puolestaan varmasti arvostaa esimerkiksi Jani Honkasen otteita, eikä ”oman kylän poikiakaan” ole unohdettu.

Seuran uusiutunut organisaatio on tehnyt rutkasti töitä – ja on tosissaan, kuten syksyn aikana hankitut vahvistuksetkin osoittavat. Terveen menestymisenhalun lisäksi myös kunnianhimoisia kehitysideoita riittää, kuten esimerkiksi tammikuun ilmaisottelu Titaaneita vastaan, jossa seura on kertonut tavoittelevansa jopa Mestiksen yleisöennätystä.

KooKoo herättääkin pitkästä aikaa keskustelua Kouvolan kaduilla ja kahvipöydissä, mutta katsomoon asti kasvanut kiinnostus ei ole kuitenkaan vielä aivan toivotusti kantanut.

Vahvasti mukana olevat tukijat ovat mahdollistaneet seuran satsaukset, mutta jossain vaiheessa nekin halajavat lisää näkyvyyttä euroillaan. Viime kädessä valta ja vastuu onkin pohjoiskymenlaaksolaisilla penkkiurheilijoilla. Heidän pitää äänestää jaloillaan jo tänä keväänä, mikäli KooKoon halutaan taistelevan suurista voitoista tulevaisuudessakin. Seuran pyörittäminen pelkin sponsorivaroin on jo kerran lähihistoriassa osoittautunut mahdottomaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle