Mielipide

Hankinnat vahvistaneet Flamesia − vihdoin valmis menestymään

NHL / Kolumni
Calgary Flames vahvisti joukkuettaan kesän aikana Travis Hamonicilla ja laittoi maalivahtipalettinsa uusiksi. Joukkueelta voidaan vihdoin odottaa menestystä.

Miltä kuulostaisi sellainen pakkinelikko kuin Mark Giordano, T.J. Brodie, Dougie Hamilton ja Travis Hamonic? Flamesilla on käsissään nippu kokemusta sekä nuoruudennälkää ja osaamista. Hamonicin myötä Flamesin siniviiva kestää vertailun muihin liigan pakkikalustoihin.

27-vuotias Hamoniv muodostaa alkavalla kaudella kakkospakkiparin yhdessä Brodien kanssa ja tuo ulottuvuutta oikeanpuoleisella laukauksellaan joukkueen yli- ja alivoimaan. Flames onnistui haalimaan top 4 -puolustajan New York Islandersilta kohtuulliseen hintaan. Voitto Flamesille!

Flames pelaa alkavalla kaudella muustakin kuin paikasta pudotuspeleissä.

Flames uudisti myös maalivahtiosastonsa, kun sekä Brian Elliott että Chad Johnson saivat lähteä. Tilalle hankittiin konkarivahti Mike Smith ja uutta alkua uralleen hakeva Eddie Läck.

Tilastojen valossa uutta maalivahtikaksikkoa ei voida pitää edeltäjiään parempina. Lyhyellä katsauksella Flamesin viime kauden veräjänvartijat olivat tilastollisesti parempia, mutta tilastoja on syytä katsoa hieman syvemmälle. Smith ja Läck kohtasivat edellisellä kaudella enemmän laajemmalta tulleita laukauksia, mikä hankaloittaa näiden tilastojen analysointia.

Niukasti tarjolla olleista maalivahdeista Smith oli huippuvalinta, eikä häntä voida pitää markkinoiden lohdutuspalkintona. 35-vuotias torjuja on edelleen yksi liigan parhaista mailapelaajista ja auttaa puolustusta siivoamaan alueen.

Pitkällä tähtäimellä Flamesin uusi maalivahtikaksikko ei kestä vertailua muihin NHL-seuroihin, mutta selvää on myös se, ettei heitä pitkäaikaiseksi ratkaisuksi joukkueen maalivahtiongelmiin ole hankittukaan.

Flamesilla on organisaatiossaan nuoria maalivahtilupauksia, jotka odottavat vuoroaan nousta parrasvaloihin. Yhden tai kahden seuraavan kauden ajan Smith kuitenkin torjuu liekkipaidat takaisin vakavasti otettavaksi kilpailijaksi kannujahtiin.

Aivan kauden kynnyksellä Flames teki vielä vuoden sopimuksen Jaromir Jagrin kanssa. Jää nähtäväksi, kuinka hyvin verkkainen veteraani sopeutuu Johnny Gaudreaun kaltaisten polkukoneiden rinnalle.

Legendaarinen hyökkääjä kuitenkin tuo tullessaan sellaisen määrän johtajuutta ja kokemusta, että Gaudreaun, Sean Monahanin ja kumppaneiden on syytä kumartaa syvään ja kuunnella, kun Jagr puhuu.

Flames pelaa alkavalla kaudella muustakin kuin paikasta pudotuspeleissä. Lopullinen tavoite on korkeammalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle