Mielipide

Naisleijonissa on niin paljon tulivoimaa, että Naisten Liigan supertykki voitiin jättää ulkopuolelle − nyt on verkon heiluttava

MAAJOUKKUE / Kolumni
Naisten Liigan runkosarjan maalipörssin hurjalla saldolla voittanutta Lisette Täksiä ei MM-kisoissa nähdä. Sen sijaan Naisleijonissa riittää maalintekoon kykeneviä pelaajia yllin kyllin. Heidän on iskettävä osuma jos toinenkin huhtikuun turnauksessa, jotta joukkue saa puhtaat paperit.

Naisleijonien MM-joukkueessa riittää mielenkiintoisia pelaajia, kun muun muassa Susanna Tapani ja Michelle Karvinen palaavat arvokisoihin tauon jälkeen. Mukana on myös monia nuoria kykyjä, joista osa pelaa ensimmäisen MM-turnauksensa. Yksi on kuitenkin joukosta poissa − Kiekko-Espoon Lisette Täksin nimi puuttuu päävalmentaja Juuso Toivolan lopulliselta listalta.

Täks paukutti Naisten Liigan runkosarjassa hurjat 39 maalia ja on osoittanut myös käynnissä olevissa pudotuspeleissä maaliahneutensa. Ulottuva ja loistavasti kiekkoa suojaava tykki olisi ollut huomionarvoinen lisä Naisleijoniin.

Ulottuva ja loistavasti kiekkoa suojaava tykki olisi ollut huomionarvoinen lisä Naisleijoniin

Nyt, kun Täks ei joukkueessa ole, kääntyvät katseet muihin kärkihyökkääjiin. Heitä kyllä piisaa, sillä Viivi Vainikka, Noora Tulus, Petra Nieminen, Elisa Holopainen ja jo mainitut Tapani ja Karvinen ovat kaikki tottuneet tekemään paljon pisteitä. Myös HIFK-kaksikko Sanni Vanhanen ja Julia Liikala pääsee suurennuslasin alle valitussa joukkueessa.

Jos tällä rykmentillä ei verkko heilu, on syitä ja jopa syyllisiä tarpeen etsiä vaikka täikammalla. Kunpa emme joutuisi näkemään Täksiä MM-kisastudiossa toteamassa kuten Raimo Helminen vuonna 2003 − "kai minusta jotain hyötyä olisi ollut kentälläkin".

MM-kisat pelataan Pohjois-Amerikassa pienessä kaukalossa, mikä puoltaa muun muassa Täksin seurakaverin Julia Schalinin valintaa ohi maalikuningattaren. Schalin on luistimilla kaksikosta huomattavasti ketterämpi ja sähäkämpi, joskin hänen avunsa ovat enemmän syöttelyssä.

Kiikun kaakun olleista valinnoista ja muista hyökkääjistä Anna-Kaisa Antti-Roiko, Sofianna Sundelin, Emilia Vesa ja Jenniina Nylund tuovat oman osaamisensa joukkueen alempiin ketjuihin, joten tulosvastuu ei kasaudu heille.

Suomen joukkueet ovat oikeastaan aina tiiviitä ja ne osaavat puolustaa vastustajiin nähden kilpailukykyisesti. Näin lienee asian laita myös tämän kevään MM-kisoissa. Valittu joukkue pullistelee nyt niin paljon maalintekovoimaa, että Naisleijonien on oltava turnauksen tehokkaimpien nippujen joukossa.

Jos ruuti on Utican kaupungissa huhtikuussa märkää, ei kenelläkään joukkueessa ole tekosyille sijaa. Naisleijonien ryhmän tulivoima vetää vertoja oikeastaan kenelle tahansa. Nyt täytyy enää toteuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Vahvistus: Tähtipelaajat Elisa Holopainen ja Sanni Rantala SDHL:ään ensi kaudeksi
MAAJOUKKUE | Naisten Liiga | Muut Sarjat | 9.4.2024 17:19
Artikkeli
Ajatusleikki: Tältä näyttäisi Naisleijonat ilman naisleijonakokemusta
MAAJOUKKUE | Naisten Liiga | 10.11.2023 7:00
Uutinen
Huippupuolustaja Minttu Tuominen palaa Naisten Liigaan
MAAJOUKKUE | Naisten Liiga | 22.8.2023 21:04