Mielipide

Näkemys: Tappara kaipaa kipeimmin puolustukseensa Dominik Hrachovinan ja Jukka Peltolan tasoista hankintaa

LIIGA / Kolumni
Tappara vahvistui maalivahtien ja hyökkäyksen osalta kovilla paluumuuttajilla, mutta puolustus kärsi pahimmat menetykset.

Dominik Hrachovina ja Jukka Peltola − kaksi ilmiömäistä hankintaa mille tahansa joukkueelle, puhumattakaan pitkäaikaisesta Liigan kärkijoukkueesta Tapparasta.

2010-luvulla kaksi mestaruutta, neljä hopeaa ja yhden pronssin voittanut Tappara kotiutti tulevalle kaudelle mestaruuskausilta tutut nimet − Hrachovina torjui ykkösvahtina kevään 2017 mestaruuden ja Peltola oli joukkueen kapteeni viimeisimmissä kultajuhlissa.

Kahden seuralegendan lisäksi Tappara on hankkinut lupaavan suomalaispuolustajan Santtu Kinnusen ja tšekkiosaamista sekä puolustukseen että hyökkäykseen – maajoukkuepuolustaja Michal Moravčík vahvistaa puolustusta ja isokokoinen sentteri Jiří Smejkal hyökkäystä.

Puolustuksesta puuttuu Hrachovinan ja Peltolan kaltainen kärkihankinta.

Hrachovina paitsi korvaa myös jopa ylittää viime kauden ulkomaalaistorjujan Michael Garteigin työpanoksen. Hyökkäyksessä Smejkalin voi olettaa täyttävän Tyler Morleylta tyhjäksi jäävän sentteritontin − Patrik Virta tosin saattaa ajaa ohi liigatulokkaasta.

Peltola ei pelillisesti toki yksin korvaa lähtijöitä Jere Karjalaista, Juhani Jasua ja Patrik Puistolaa, mutta jo seuraikonin läsnäolo ja johtajuus mahdollistavat esimerkiksi viime kaudella pieneen rooliin jääneen Olavi Vauhkosen nostamisen jopa kärkiketjuihin.

Peltolaa voi peluuttaa laidalla, keskellä, ykkösylivoimassa, nelosketjussa tai jopa puolustajana − ja joka tilanteessa Tappara-ikoni on Liigan eliittiä.

Puolustuksesta puuttuu vastaava kärkihankinta.

Kaikki kunnia Moravčíkille, mutta mestarisuosikin menetettyä Valtteri Kemiläisen, Veli-Matti Vittasmäen, Alexander Ytterellin ja Adam Polášekin ei yksi maajoukkuetasonkaan hankinta vaikuta voimasuhteisiin.

Toni Utusella ja Jere Rouhiaisella on toki Jussi Tapolan alaisuudessa paremmat mahdollisuudet isompaan rooliin kuin Jukka Rautakorven aikana. Kumpikaan ei tosin potentiaaliltaan riitä korvaamaan edes murto-osaa lähtijöistä. Pelicansista hankittu Kinnunenkin on vielä liigatasolla kokematon.

Tappara tiedotti Hrachovinan ja Peltolan hankinnat erillisissä tilaisuuksissa, ja joukkueen kokoonpanoa katsellessa tulee väkisinkin mieleen, että Tapolalla on todennäköisesti takataskussaan tähtihankinta myös puolustukseen.

Seuraavaa tiedotustilaisuutta siis odotellessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös