Mielipide

Liigaan on vaikea suhtautua huippusarjana, kun 39-vuotiasta dieselsentteriä pidetään puolen vuoden eläkkeen jälkeen huippuhankintana

LIIGA / Kolumni
Petri Kontiola oli puoli vuotta entinen jääkiekkoilija, ja yhtäkkiä hän muuttui golfaavasta kommentaattorista Tapparan huippuhankinnaksi. Mitä se kertoo Liigasta ammattilaissarjana?

Tapparan keskikaistalta on kiistatta puuttunut tähtistatusta.

Otot Somppi ja vasta äskettäin pelikuntoon toipunut Rauhala ovat luotettavia kahden suunnan työmääriä, missä roolissa myös Heikki Liedes stunttasi onnistuneesti. Oiva Keskinen on aloittanut kauden yllättävän valmiina liigavauhtiin ja Topi Rönni on pärjännyt marginaalisessa roolissaan.

Hallitsevan Liiga- ja CHL-mestarin keskushyökkääjistöksi nelikko on paitsi vaatimaton tulospotentiaaliltaan myös kapea pitkää kautta – ja tuplamestaruuden uusimista – ajatellen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Petri Kontiola on tehnyt Tapparan kanssa sopimuksen lopetettuaan peliuransa viime keväänä. Tähtipelaajan imago check, kärkisentterin tulospotentiaali?

Eppäillä tuota soppii.

Kuva Liigasta ammattimaisena huippusarjana hilseilee olemattomiin, jos puolen vuoden golf-kuurin jälkeen voi ilmoittaa paluustaan ja saada sateentekijän sädekehän.

39-vuotias mielialapelaaja on lomaillut kesän ja hänet tunnettiin kankeasta luistelustaan myös aktiivisen harjoittelun aikana. Nyt Kontiola pitäisi yhteensovittaa Rikard Grönborgin aktiiviseen prässäämiseen ja intensiiviseen luisteluun.

Mitä seuraavaksi, maailmanrauha vai parannuskeino syöpään?

Tasaviisikoin on vaikea nähdä Kontiolan pystyvän pelaamaan sellaisella intensiteetillä, että viisikko pysyisi tiiviinä – ainakaan ennen eläkeläiselle räätälöityä kuntokuuria, jonka kestoa voi vain arvailla.

Liiga kohenteli juuri imagoaan avaamalla pitkään suljettuna olleen sarjan karsinnoille. Orastavan kilven kiillotuksen ylle luo synkkää varjoa se, että kun sarjan kärkipaikkaa isännöivä hallitseva mestari hankkii neljääkymmentä lähestyvän epäurheilijamaista elämää yli puoli vuotta viettäneen sammuneen tähden, tätä pidetään huippuvärväyksenä.

Mario Lemieux onnistui palaamaan NHL:ään kolmen kauden pelaamattomuuden jälkeen ja dominoimaan reilusti yli piste per peli -tahdilla, mutta tämä jääköön ensimmäiseksi, viimeiseksi ja ainoaksi kerraksi, kun Lemieux ja Kontiola mainitaan samassa virkkeessä.

Kyllä, Kontiola on tietyiltä ominaisuuksiltaan Liigan kärkeä ja ainakin hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisessa Tapparalle vahvistus.

Kuva Liigasta ammattimaisena huippusarjana kuitenkin hilseilee olemattomiin, jos puolen vuoden golf-kuurin jälkeen voi ilmoittaa paluustaan kaukaloon ja saada ylleen sateentekijän sädekehän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös