Petri Kontiola ei lähtenyt synkistelemään karvaan tappion jälkeen − "Jukurit on ollut koko kauden vahva luistelujoukkue"

LIIGA / Haastattelu
Petri Kontiola palasi tositoimiin Mikkelissä. Arkistokuva.
Keskiviikkoillan liigakierroksen ehdoton kärkikamppailu pelattiin Mikkelissä, jossa vastakkain olivat Jukurit ja Tappara. Vierasjoukkueen kannattajat saivat ottelun alla hyviä uutisia, kun Petri Kontiola palasi kaukaloon vajaan kuukauden poissaolon jälkeen.

Mikkelin keskiviikkoillassa nähtiin todellinen kärkikamppailu, kun Liigan sarjataulukon kolmen kärjessä majailevat Jukurit ja Tappara iskivät yhteen. Joukkueet lähtivät otteluun kärsittyään useita menetyksiä EHT-kutsujen vuoksi, mutta vierasjoukkueen kokoonpanoon oli samalla noussut kauan odotettu nimi, Petri Kontiola

Kontiola nähtiin kaukalossa viimeksi 13. tammikuuta kotiottelussa KalPaa vastaan, mutta nyt vaivat ovat taakse jäänyttä elämää.

− Oli kiva olla pitkästä aikaa peleillä, vaikka suoritus oli aika vaisu tänään. Nyt ei ole enää mitään vaivaa ja pelikunto on hyvä. 

Paluuottelussa muut ilon aiheet olivat vähissä, kun viiden tärkeän pelaajan poissaolosta huolimatta kotijoukkue Jukurit oli parempi maalein 4−1. Etenkin nuoren joukkueen vahva liike oli Tapparalle tänään liikaa. 

− Jukurit on ollut koko kauden ajan vahva luistelujoukkue, joka antaa kovan paineen. Me olimme sitten sen kanssa aika jaloissa. Nuoret pelaajat astuivat esiin, ja nämä pelit on aina kovia näyttöpaikkoja niille. Kova oli vastus, ja lähetän arvostukset sinne, minne ne kuuluvat.

Tapparan otteissa on viime aikoina mietityttänyt etenkin pelin ailahtelevuus ja takkuileva ylivoimapeli. Viimeiseen 15 otteluun Tapparan ylivoimaprosentti näyttää lukemaa 12,77. Kontiolalla on ylivoimapelissä suuri rooli. 

− Kyllä me olemme sen kanssa painineet. Olemme yrittäneet vähän yksinkertaistaa pelaamista ja laukoa enemmän. Kyllä ne maalit sieltä sitten tulevat. 

− Omassa pelissä olemme keskittyneet tuohon ailahtelevuuteen. Tänään suoritus jäi taas vähän piippuun. 

Liialliseen synkistelyyn Liigan pistekeskiarvon mukaisella ykkösellä ei kuitenkaan ole Kontiolan sanoin aihetta. 

− Ei meillä tässä isossa kuvassa mitään hätää ole, ja ei nyt laiteta päätä pensaaseen tai aleta synkistelemään tämän takia. 

Tappara jatkaa matkaansa suoraan Lappeenrantaan

Kontiola paljastaa lopuksi vielä joukkueen seuraavat suunnitelmat. Matka ei jatku Tampereelle, vaan joukkue hoitaa samalla reissulla myös perjantaisen SaiPa-ottelun. 

− Meillä on tämmöinen pieni reissu tässä päällä, että matkustamme tästä suoraan Lappeenrantaan. Tutustumme siellä paikkoihin, ja olemme perjantaina taas valmiina. 

− SaiPa on yllättänyt paljon hyviä joukkueita tässä viime aikoina. Todellakin täytyy olla valmiina siihen peliin. Latausta kyllä löytyy.

Tappara kohtaa SaiPan perjantaina kello 18.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle