Mielipide

Eemeli Suomi osoitti johtajuutta antamalla kapteeniuden pois

LIIGA / Kolumni
Jotkut eivät tarvitse titteleitä ollakseen jotakin. Eemeli Suomi osoitti luonteenlujutta ja joukkueen eteen tekemistä luopumalla C-kirjaimesta.

Eemeli Suomi ehti toimia viisi peräkkäistä kautta Ilveksen kapteenina. Hiljainen puurtaja on tehnyt kentällä kovaa tulosta ja noussut Liigassa aivan kärkitekijöiden joukkoon. Periaatteessa hän on ihanteellinen suomalainen johtajatyyppi.

Kuten hyökkääjä itsekin sanoi joukkueen tiedotteessa, hän otaksuu pystyvänsä keskittymään paremmin pelaamiseen nyt, kun ei enää kanna C-kirjainta rinnassaan. Suomi siis tuntui tiedostavan kapteeniuden painon.

Se, että 27-vuotias tupsukorvien oma kasvatti luopuu kapteenin tittelistään ei tee hänestä yhtään vähempää johtajaa tai vastuuta pakoilevaa pelkuria. Päin vastoin.

Vaatii kovaa itsetuntemusta tiedostaa, jos jokin tekemisen osa-alue vaikuttaa negatiivisesti muihin osa-alueisiin. Tässä tapauksessa kapteenin rooli itse pelaamiseen. Ihmeen hyvin Suomi on pystynyt kapteenin roolia kantaessaan suoriutumaan myös pelihommista sikäli, kun asia on painanut pääkopassa pidempäänkin.

Suomen päätöksestä huokuu rakkaus omaa kasvattiseuraa kohtaan ja halu menestyä. Suomi on eittämättä yksi Ilveksen kärkipelaajista pisteidentekoroolissa alkavalla kaudella, joten on vihreäkeltaisessa leirissä kaikkien etu, että hän pystyy ulosmittaamaan kaiken pelillisen antinsa.

Kapteeni Niklas Frimanin, Suomen, Joona Ikosen ja Les Lancasterin muodostama tuore Ilves-kapteenisto on monipuolinen ja vaikuttaa kyvykkäältä johtamaan tamperelaisseuran kohti mestaruuden tavoittelua.

Suomen epäitsekkään ja rohkean teon myötä tupsukorvien kirjainkerhossa on todellisuudessa kaksi yhden hinnalla. Suomi on johtaja ilman C-kirjaintakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös