Westerlund: "Vain yksi suosikki, ja se on Kanada"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Westerlund sysää paineita Kanadan suuntaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen selvittyä rimaa hipoen puolivälieriin, tulee vastaan A-lohkon voittanut Kanada. Erkka Westerlund sysää ottelussa kaikki paineet Kanadan niskaan.

Suomi selvisi nipinnapin MM-kisojen puolivälieriin. Vastaan torstai-illan kamppailussa asettuu A-lohkon voittanut Kanada.

Päävalmentaja Erkka Westerlund ei lähde muuttamaan pelisapluunaa ratkaisupelien alla.

- Kyllä ne on ne tutut lääkkeet, mihin me olemme koko kisat valmistautuneet. Maalivahtipeli, puolustuspeli ja hyvä hyökkäyspeli - ja nimenoman siinä järjestyksessä. Meillä on hyvä maalivahtipeli, niin kyllä meidän kannattaa rakentaa koko peli sille pohjalle, ja rakenta puolustus siihen eteen niin hyvin, että se parantaa maalivahtipeliä entisestään.

- Kun puolustaa hyvin, niin saa enemmän kiekkoja ja pääsee sitä kautta hyökkäämään. Kyllä Kanadaa vastaan hyökkäysnopeus muodostuu varmasti aika tärkeäksi osaksi.

Henkisesti Leijonien ilmapiiri vapautui jatkopaikan myötä, ja joukkue pääseekin vapautuneesti haastamaan Kanadaa altavastaajan asemasta.

- Olemme nyt siinä tilanteessa, että meillä ei ole kuin voitettavaa. Meillä on tässä turnauksessa ollut alusta asti koko ajan pakko voittaa, ja nyt päästään siitä eroon. Meillä on nyt vain voitettavaa, ja se on henkisesti iso asia.

- Tietenkin myös fyysisesti päästään hyvästä lähtökohdasta otteluun, kun meillä on ollut tässä pari välipäivää. Pidettiin myös tässä ihan energinen harjoitus, kuten tässä vaiheessa pitää ollakin.

Suomi ei luonnollisestikaan ole kohdannut vielä tässä turnauksessa Kanadaa, mutta joukkueen pelitapa on kuitenkin Westerlundille ennalta tuttu.

- En ole henkilökohtaisesti ollut katsomassa yhtään heidän peliään, mutta Kanada on kyllä tuttu joukkue. Tiedämme pohjoisamerikkalaisen pelitavan, joka on hyvin samantyylinen USA:n kanssa. Kanadalla on heihin verrattuna vähän ehkä vielä kokeneempi ja voimakkaampi joukkue.

- Kyllä meillä on ollut siellä väkeä paikalla, Jere Lehtinen ja Jari Kurri ovat olleet katsomassa Kanadan otteluita ja keränneet meille tietoja heistä.

Jääkiekon arvokilpailuissa on pelattu pudotuspelejä vuodesta 1992 lähtien. Se vuosi on samalla ainoa, kun Suomi on onnistunut voittamaan Kanadan pudotuspeliottelussa, pronssipelit pois lukien.

- Ei tässä ottelussa ole kuin yksi suosikki, ja se on Kanada. Meillä on tässä ottelussa vain voitettavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle