Sveitsin supertähti Hischier: "Isointa mitä voin kuvitella"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hischier hätyyttelemässä Ruotsin maalia Sveitsin paidassa.
Sveitsin joukkue ei lukeudu alle 20-vuotiaiden MM-kisojen suosikkeihin, mutta joukkueella on mahdollisuus yllättää yhtenäisyyden ja loistavien yksilöiden myötä. Yksi näistä yksilöistä on Nico Hischier.

Sveitsin vasta 17-vuotias superlupaava hyökkääjä Nico Hischier lähti täksi kaudeksi kotimaastaan lainalle Pohjois-Amerikkaan. Jälki Halifax Mooseheadsissa on ollut järisyttävää, sillä nuori mies on tehnyt 31 ottelussa peräti 48 pistettä. 

− Täällä on vähän erilainen kulttuuri, ja pieni kaukalo tuo omat haasteensa pelaamiseen. Myös matkustaminen on täällä erilaista kuin kotimaassa, Hischier arvioi.

Mooseheadsilla on kasassa tälle kaudelle nuori ja nälkäinen joukkue. Sveitsiläinen on uudesta ympäristöstä innoissaan.

− Pystyn aistimaan ja lukemaan peliä täällä hyvin. Kulmaväännöissä ja maalineduspelissä olen vielä hieman alakynnessä, perkaa Hischier omia kykyjään kaukalossa.

Hischier tuli Pohjois-Amerikkaan vailla odotuksia. Hän halusi lähtökohtaisesti vain pitää hauskaa pelaten jääkiekkoa. 1999-ikävuoden huippulupaus ei kuitenkaan ole unohtanut uransa tavoitteita, vaan hän janoaa kehitystä joka päivä. 

− Lähden näihin kisoihin joukkueen menestys edellä. Parhaita kokemuksiani maajoukkueessa ovat olleet alle 18-vuotiaiden neljäs tila Luzernin ja Zugin kisoissa. Myös viime vuoden nuorten kisat olivat hyvä kokemus.

Kisapaikat Toronto ja Montreal herättävät kunnioitusta pienestä Natersin kylästä kotoisin olevassa Hischierissä.

− On erittäin mielenkiintoista päästä pelaamaan NHL-areenoilla tuhansien ihmisten edessä. Tämä turnaus on isointa mitä voin kuvitella, hehkuttaa Hischier.

» Lähetä palautetta toimitukselle