FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Seuraa heitä: Ensi kesän kärkipään varaukset

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Elias Pettersson ja Lias Andersson ovat Ruotsin johtohahmoja.
Kuva © Bildbyrån
Alle 20-vuotiaiden MM-kisat keräävät useilla tulevaisuuden nimillä varustettujen maiden myötä aina runsaasti mielenkiintoa osakseen. Tämäkään vuosi ei tee poikkeusta, vaikka viime kisojen tähdet loistavatkin korkeintaan poissaoloillaan.

Kanadan Nolan Patrickin jättäessä kisat loukkaantumisen vuoksi kokonaan väliin esiintyy nuorten MM-jäillä yksinomaan pitkälti eurooppalaisia huippulupauksia.

Montrealin ja Toronton halleissa viilettävät nimet eivät yllä viime kisojen tähtiloistoon, mutta nähtävillä on silti runsas määrä vielä jalostamatonta osaamista, jota NHL-seurat tarkkailevat ensi kesän varaustilaisuutta simällä pitäen. 

Nico Hischier, Sveitsi

Sveitsin jääkiekon kirkkain lupaus on takonut hieman tahmean kauden aloituksen kovaa jälkeä kanadalaissarja QMJHL:ssä ja noussut jo potentiaaliseksi kärkikolmikon varaukseksi. Luova, taitava ja sulavaliikkeinen keskushyökkääjä toimii hyökkäyspelillisenä kapellimestarina juniorijoukkueessaan.

Hischier on yhdistelmä puhdasta lahjakkuutta ja kovaa työmoraalia. Hyökkääjä luo peliä monin eri tavoin ja on jatkuvasti pelin ytimessä sekä hyökkäys- että puolustussuunnassa. Alati kehittyvä kokonaisvaltaisuus tekeekin sveitsiläisestä eliittiluokan lupauksen.

Lias Andersson, Ruotsi

Andersson on jäänyt maajoukkueessa muita hieman pienemmälle huomiolle, mutta ruotsalainen on tehnyt tasaisesti kovaa jälkeä aina Ruotsin väreissä pelatessaan. HV71:ssä pelaava Andersson onkin ollut kisoihin valmistavissa otteluissa Ruotsin tehokkain pelaaja.

Ruotsalainen pelaa kiekottomana puolustussuuntaan varsin aukottomasti, eikä ei tee kiekollisenakaan virheitä. Andersson edistää peliä keskialueelta hyökkäysalueelle ja luo myös tilanteita maalin läheisyydessä.

Kristian Vesalainen, Suomi

Isokokoinen Vesalainen on ottanut ruotsalaisen toimintakulttuurin sisällä tarvitsemansa kehitysaskeleet, mutta hyökkääjä siirtyi lainapestinsä myötä hetkeksi takaisin Suomeen kivenkovan Frölunda-hyökkäyksen tieltä.

Vesalainen on vahva kaksinkamppailupelaaja, ja hän käyttää ominaisuuttaan kiekottomana sekä kiekollisena tehden tilaa itselleen ja ketjukavereilleen. Hän on alati vaarallinen pelivälineen saadessaan ja vaikea puolustettava jokaisella kentän osa-alueella.

Martin Nečas, Tšekki

Nečas on Tšekin ainoita varteenotettavia ykköskierroksen nimiä ensi kesän varaustilaisuudessa. Vielä viime kaudella alle 18-vuotiaiden sarjassa pelannut keskushyökkääjä on ottanut pelillisen ison harppauksen ja pelaa jo nyt maansa pääsarjatasolla tuloksellisesti vahvasti.

Vielä varsin kevytrakenteinen Nečas on vaarallinen yhdistelmä räjähtävää nopeutta, luovuutta ja kiekollista osaamista. Tšekkihyökkääjä on kiihtyvyydensä ansiosta myös vaarallinen myös kiekottomana. Nečasin työkalupakki on varsin laaja aina laukauksista murtaviin syöttöihin.

Elias Pettersson, Ruotsi

Timrå IK:n ykköshyökkääjiin lukeutuva Pettersson on takonut kovaa jälkeä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. SHL olisikin ruotsalaisen tasoon nähden pelillisesti Allsvenskania parempi vaihtoehto.

Pettersson on häikäissyt erityisesti kiekonkäsittelyllään ja poikkeuksellisilla hyökkäyspään kyvyillään. Hyökkääjä vainuaa pienimmätkin tilaisuudet maalintekoon ja luo vaarattomista yksi vastaan yksi -tilanteista vaarallisia. Hänen liikkumisensa luistimilla on sulavaa mutta erittäin terävää.

Eeli Tolvanen, Suomi

Espoo Bluesin organisaatiosta jo 16-vuotiaana Pohjois-Amerikan USHL-liigaan siirtynyt Tolvanen on noussut nopeasti ensimmäisen kierroksen potentiaalisten kärkipelaajien joukkoon. USHL:ssä tulosta on syntynyt, sillä hyökkääjä on tällä hetkellä sarjan toiseksi tehokkain pelaaja.

178-senttinen Tolvanen pelaa korkealla intensiteetillä ja tekee itsestään alati vaarallisen kiekollisena sekä kiekottomana vastustajan viisikon selustassa. Hän ei epäröi käyttää erittäin tarkkaa ja nopeasti pienestä tilasta lähtevää laukaustaan. Hyökkääjä on uhka vastustajille myös pelintekijän ominaisuuksillaan.

Adam Ružička, Slovakia

Ružička on Slovakian kirkkain nimi, ja samalla maansa suurin toivo, ensi kesän varaustilaisuudessa. Hyökkääjällä ei ole vielä miesten pelejä alla, ja hän pelaa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa juniorisarja OHL:ssä.

Hän täyttää kaikki voimahyökkääjän vaatimukset aina 194-senttisestä ja 95-kiloisesta varresta monipuoliseen viimeistelykykyyn saakka. Nuorukainen on kiekollisesti erittäin vahva, ja suojaa pelivälinettä tehokkaasti. Ružička onkin täydessä vauhdissa lähes mahdoton pysäytettävä.

Miro Heiskanen, Suomi

17-vuotias Heiskanen on ottanut vakuuttavasti paikan HIFK:n alakerrasta ja ollut joukkueen puolustajista yksi suoritusvarmimmista pelaajista. Lisäksi tehopisteitä Heiskanen on nakuttanut HIFK-puolustajista toiseksi eniten.

Heiskanen on kiinnittänyt huomiota vahvalla kahden suunnan pelaamisellaan ja kyvyllään tunnistaa tilanteet jo kaukaa. Operoi kiekolla itsevarmasti ja löytää syötöillään hyökkääjät jokaisella kentän osa-alueella. Vahvan luistelunsa avulla puolustaja pysyy puolustusalueella tiiviisti vastustajien iholla.

Myös suomalaispuolustajat Juuso Välimäki ja Urho Vaakanainen ovat Heiskasen ohella vahvasti mukana ensimmäisten kierroksen spekulaatioissa. Yhdysvaltain Jake Oettinger on puolestaan yksi varaustilaisuuden kärkivahteja ja kärkkyy etukäteisarvioissa avauskierroksen tuntumassa.

Vuonna 2000 syntynyt Ruotsin Rasmus Dahlin on sen sijaan yksi kesän 2018 varaustilaisuuden kiistattomista kärkinimistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle