Stephens: "Tietynlaista iloa välieräpaikasta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Stephens avasi turnauksen pistetilinsä komeasti.
Kanada nosti pelitasoaan toiseen erään. Siinä vaiheessa joukkueen ykkösnimeksi nousi viime vuodenkin turnauksessa pelannut Mitchell Stephens, joka teki vaahteranlehtipaitojen kolmesta maalista yhden ja syötti kaksi muuta.

Kanadan ensimmäinen erä ei mennyt suunnitelmien mukaan. Tšekki pelasi vahvasti ja piti isäntämaan nollilla tehden itse yhden osuman. Heti toisen erän alusta Kanadalla oli kuitenkin vahva yritys päällä, ja se toikin ansaitun tuloksen.

− Muutimme joitain asioita toiseen erään. Meillä oli hyvä yritys koko ajan, kolme pistettä tehnyt 

Stephensin hienot syötöt tavoittivat ensin Blake Speersin maalin edestä ja myöhemmin Thomas Chabotin siniviivan tuntumasta. Speersillä oli helppo työ onnistua ja Chabot ampui myös komean rannelaukauksen ohi Jakub Skarekin. Välissä Stephens oli itse tehnyt maalit heti Anthony Cirellin aloitusvoiton jälkeen.

− Ketjumme pelasi hyvin. Pelasimme kovia minuutteja tässä pelissä.

Stephens oli mukana myös viime vuoden joukkueessa, joka putosi Suomelle puolivälierässä.

− Viime vuosi kaatui puolustukseen. Nyt meillä on neljä hyvää kenttää, joten voimme huoletta peluuttaa ketä vaan. Varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä pidimme Tsekkiä tiukasti puolustusalueella ja kulutimme heiltä energiaa.

Kysymykseen, onko Stephens iloinen jo tässä vaiheessa, hän ei nostanut tunnelmiaan kovinkaan korkealle, vaikka kokikin tyytyväisyyttä tulokseen ja voittotapaan.

− Kyllä se tietynlaista iloa tuo, etenkin kun nousimme takaa tässä pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle