Stransky: "Olen ylpeä joukkueestamme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Simon Stravinsky pääsi tuulettamaan ainoata maaliaan puolivälierässä Kanadaa vastaan.
Puolivälierävaihe oli yllätyksetön, kun jatkoon ylsivät kaikki ennakkoon paremmiksi ajatellut joukkueet. Illan viimeisessä pelissä kotijoukkue Kanada lähetti Tšekin kotimatkalle. Tšekin viimeisen maalin tehnyt Simon Stransky oli joukkueestaan ylpeä.

Neljättä vuotta junioreiden MM-joukkueessa mukana ollut Simon Stransky odotti joukkueeltaan enemmän alkulohkon ensimmäisen pelin perusteella.

Tšekin taival nuorten MM-kisoissa alkoi 2−1-voitolla Suomesta. Seuraavista kahdesta pelistä Sveitsiä ja Tanskaa vastaan Tšekki onnistui nappaamaan vain yhden pisteen molemmista, kun ottelut päättyivät vastustajan hyväksi jatkoajalla. Lohkovaiheen viimeinen peli kirjattiin selkein numeroin Ruotsin nimiin ja Tšekki oli lopulta A-lohkon kolmas.

− Aloitimme Suomea vastaan melko hyvin. Ajattelin silloin, että tästä tulee hyvä turnaus, mutta sitten meille tuli kolme tappiota. Tärkein hetki niistä oli Tanska-tappio. Olimme epäonnisia ja nyt menemme kotiin, Stransky sanoi puolivälierän jälkeen.

Vaikka pettymys oli suuri, tšekkiläinen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen viimeiseksi jääneessä ottelussa. Puolivälierä ei ollut mikään Kanadan ylikävely, vaan Tšekki onnistui aiheuttamaan harmaita hiuksia kotijoukkueelle.

− Tämä peli oli uskomaton. Kanada on yksi parhaista joukkueista, tai ehkä paras. Me pelasimme joukkueena ja blokkasimme vetoja. Olimme todella hyviä tässä pelejä. Olen todella ylpeä joukkueestamme. Nautin pelistä, enkä ikinä unohda tätä hetkeä.

Stransky kiekkoilee kolmatta kauttaan WHL:ssä. Kaudet seurajoukkueessa ovat sujuneet hyvin. MM-turnauksessa ensimmäinen tehopiste syntyi kuitenkin vasta eilen Kanadaa vastaan, kun Stransky teki 4−3-kavennusmaalin.

− En ole tyytyväinen omaan esitykseeni turnauksessa. Ensimmäiset kolme peliä eivät olleet hyviä minulta. Minun olisi pitänyt olla parempi, koska olen vanhempi ja minun pitäisi johtaa joukkuetta. Mutta tämä oli vain turnaus. Toivottavasti ensi kerralla menee paremmin.

Unelias tunnelma Centre Bellissä väistyi, kun Kanada saapui kaupunkiin pelaamaan. Ero alkulohkon tunnelmaan oli huikea, mikä oli myös pelaajille erityistä.

− Tunnelma oli tänään sanoin kuvaamaton. Oli paljon katsojia ja aivan hullua. Nautin todella paljon tästä.

Erityisin hetki Stranskylle MM-turnauksessa oli juuri viimeinen peli.

− Tämä peli oli paras hetki täällä. Emme ole koskaan pelanneet noin hyvin joukkueena.

» Lähetä palautetta toimitukselle