Ryan Lasch valittiin parhaaksi – "Kaverit Kaliforniassa äänestäneet urakalla"

CHL / Haastattelu
Ryan Lasch on suomalaisille tuttu pelaaja.
Kuva © Timo Savela
Frölunda Indiansin Euroopan mestaruuden takuumiehenä hääri suomalaisille liigakaukaloista tuttu Ryan Lasch. Amerikkalainen valittiin koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Kaliforniasta pohjoismaisia kiekkokaukaloita hallitsemaan. Siinä voisi olla Ryan Laschin ura kiteytettynä. Lasch teki ensin tuhojaan Suomessa Pelicansin riveissä, jossa hän voitti kaudella 2011-2012 SM-liiga pistepörssin.

Nappiin menneen Pelicans kauden jälkeen Lasch kävi yrittämässä laihoin tuloksin Pohjois-Amerikassa, mutta palasi jo kesken kauden 2012-2013 Eurooppaan. Tällä kertaa Ruotsiin Växjön riveihin.

Seuraavalla kaudella suunta oli jälleen Suomi ja tällä kertaa kriisiseura TPS. Monen muun tapaan Lasch vaihtoi valkomustan pelipaidan toiseen kesken kauden. Laitahyökkääjä suuntasi takaisin Ruotsiin. Kaupunki oli tällä kertaa Göteborg ja seura Frölunda Indians, josta Lasch on löytänyt uuden kodin.

Lasch on SHL:n pistepörssin ykkösnimi. Tiistaina Euroopan mestariksi kruunattu amerikkalainen palkittiin koko Mestareiden liigan parhaana pelaajana.

− Kaverit Kaliforniassa ovat varmasti äänestäneet minua urakalla, Lasch virnisti Oulussa Frölundan juhliessa CHL-mestaruutta.

− Onhan se hienoa, mutta ei se ole mitään joukkueemme saavutuksen rinnalla.

Ruotsalaisilla oli tiistaina aihetta juhlaan, mutta meno Frölundan kopissa oli kaukana siitä, mitä juuri mestaruuden voittaneelta joukkueelta on totuttu näkemään.

− Juhlimme tänä iltana hieman, mutta huomenna palamme jo arkeen. Meillä ei ole onneksi peliä ennen keskiviikkoa, joten ehdimme parannella paikkoja rauhassa.

Frölundan viime pelit ovat olleet vaikeita. Ruotsalaista mediaa ennen CHL-finaalia seuranneena jäi siihen käsitykseen, että naapurimaassa odotettiin voittoa, jotta Frölundan kurssi SHL:ssä kääntyisi. Itse mestaruus tuntui jäävän pienempään rooliin.

− Kyllä tämä sarja on meille ollut kuitenkin todella tärkeä. Organisaatio arvostaa tämän todella korkealle. Joukkue janosi hyvitystä viime vuoden finaalitappiolle. Mestaruus antaa koko joukkueelle paljon itseluottamusta loppukautta varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle