Jännittynyt Jormakka ihmeissään nopeasta paluustaan kaukaloon

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pekka Jormakka sai joukkuetovereilta apuvälineen jäällepaluun yhteydessä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pekka Jormakka sai Venäjää vastaan kovan tärskyn hyökkääjä Vadim Šipatšjovilta. Vaikka hyökkääjän kisojen pitikin olla jo ohi aivotärähdyksen myötä, niin vain Jormakka teki yllättävän paluun Leijonien harjoituksiin jo lauantain aamujäillä.

Alkuperäisten arvioiden mukaan Jormakan kisojen piti olla aivotärähdyksen myötä ohi, mutta mies pääsikin vetämään täysipainoisen harjoituksen Leijonien mukana.

- Olin ihan normaalisti täysillä mukana kiertoharjoitteissa. Kulki treeneissä yllättävän hyvin kyllä, sain siinä pari syöttöpistettä ja taisin maalinkin tehdä. Ei normaalisti kulje kyllä näin hyvin, Jormakka nauroi aamujäiden jälkeen.

Selityskin tavallista paremmalle vireelle kuitenkin löytyi.

- Ehkä sain tässä sen oikean napsun nyt kohdalleen. Löytyi se maalijyvä.

Ensimmäinen jääharjoitus tuli lopulta melko pian tärskyn jälkeen.

- Pakko myöntää, että kyllä vähän jännitti jäälle meneminen. Vähän sellainen fifty-fifty-olo, että miten tulee käymään.

- Ihan hyvältä tuntui taas pelata, vähän olen itsekin ihmeissäni, että miten on mahdollista, että olen taas jäällä. Ehkä se nopeuttaa parantumista, kun on niin kovat halut päästä taas pelaamaan.

Pelilupaa ei ole silti vielä kuitenkaan annettu. Jatkotutkimuksia tarvitaan edelleen.

- Pitää vielä vähän ajan päästä katsoa, että millainen olo on. Tässä nostettiin vielä sykettä aiemmista testeistä, niin katsotaan vaikuttaako se sitten mihinkään. Täytyy katsoa, ettei liian aikaisin palaa pelaamaan, lääkärit pitävät siitä kyllä huolen.

Suomi kohtaa seuraavaksi sunnuntain iltapäiväottelussa Yhdysvallat. Siinä ottelussa Jormakkaa ei vielä nähdä pelaamassa.

- Jenkkipeli tulee kyllä varmaan vähän liian aikaisin. Kazakstan-peli olisi varmaan ihan mahdollinen. Tämän päivän testit sen varmaan lopullisesti kertovat.

Suomi kohtaa Kazakstanin maanantaina.

Jormakka on joutunut Venäjä-ottelun jälkeen seuraamaan kolme ottelua katsomon puolelta.

- Pakko myöntää, että jännittää paljon enemmän katsoa peliä katsomosta kuin vaihtopenkiltä. Tässä on kuitenkin aika isoja pelejä ollut nämä viime ottelut. Pikku hiljaa meidän peli alkaa näyttää siltä, miltä sen pitääkin, kun kaikki äijät tietävät miten kuuluu pelata.

Erikseen sai kehuja turnauksessa jo kaksi nollapeliä pelannut maalivahti Pekka Rinne.

- Kyllähän Rinne on näyttänyt, minkä takia se tienaa noin helvetisti, Jormakka nauratti monipäistä toimittajalaumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle