Burke Henry tyytyväinen siirrostaan Tapparaan

LIIGA / Haastattelu
Janne Grönvallin korvaajaksi hankittu Burke Henry oli pelaavassa kokoonpanossa TPS:ää vastaan. Esityksen perusteella Tappara näyttää saaneen juuri sitä mitä on tilannutkin: perusvarman ja kokeneen puolustajan.

Henry pelasi illan ottelussa pääasiassa Dale Clarken pakkiparina. Kovatempoisesta ottelusta huolimatta miehen liike ei ollut silmiinpistävän terävää, pikemminkin päinvastoin. Henry liikkui rauhallisesti, seuraten ja tarkkaillen peliä. Ei mitään ylimääräistä hötkyilyä kiekon kanssa, eikä itsensä ulos ajamista tilanteista. Maalinedustilanteet hän seurasi loppuun asti Tappara-vahti Mika Lehdon vieressä ja taisipa mies kysyä myös Mika Alatalon puhelinnumeroa.

Miten siirtosi Tapparaan käytännössä tapahtui?

- Agenttini etsi seuraa minulle, Tapparalla oli paikka avoinna ja sitten vain päätin tulla tänne. Olen todella innoissani tästä paikasta ja saamastani mahdollisuudesta. Hienoa olla täällä.

Mitä tiesit joukkueesta ja SM-liigasta etukäteen?

- En tiennyt yksityiskohtaisesti joukkueesta. Olin kuitenkin kuullut monia hyviä asioita liigasta täällä aikaisemmin pelanneilta pelaajilta. He olivat pitäneet Suomesta ja kehuneet erityisesti pelin tasoa.

Minkälaisia ohjeita valmentaja on antanut tai mitä hän on sanonut roolistasi joukkueessa?

- Vain antanut ohjeen pelata omaa peliä, perusvarmaa puolustusta ja muiden auttamista siinä missä pystyn. Ei vielä mitään sen ihmeempää, mutta varmasti rooli selkiytyy lähitulevaisuudessa.

Vaikka sinulla on vasta pari peliä alla, onko pelityyli ja pelin taso vastannut odotuksia?

- Kuten sanoin, en tiennyt tarkasti mitä odottaa, koska olin kuullut asioita ainoastaan muiden kertomina. Mielestäni tämän illan ottelu oli kuitenkin nopeatempoinen ja pelaajat tekivät paljon työtä. Olen varma, että kun runkosarja alkaa, peli tulee nopeutumaan entisestään. Toivottavasti tästä tulee hyvä kausi.

Onko peli samanlaista kuin Itävallassa?

- Osittain. Täällä ehkä hieman nopeampaa ja fyysisempää. Itävallassa on paljon hyviä pelaajia, mutta luulen että tämä on kilpailuasetelmaltaan kovempi liiga.

Vieläkö aikaero tuntuu?

- Pari ensimmäistä yötä olivat pahoja, mutta nyt tuntuu jo paremmalta.

Kuinka olet sopeutunut muuten joukkueeseen ja Suomeen?

- Saavuin Suomeen vasta perjantai-iltana. Kaikki on sujunut loistavasti ja minua on kohdeltu erittäin hyvin. Ainoastaan matkatavarani ovat edelleen saapumatta. En myöskään ole vielä ehtinyt tutustua kaupunkiin, mutta asia korjaantuu varmasti pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle