Bluesin tukipilari

LIIGA / Haastattelu
Hyvästä taisteluilmeestä huolimatta Tapparan ongelmat kulminoituvat viimeisessäkin pelissä maalintekoon. Ongelman perimmäinen syy löytyy Bluesin tolppien välistä. Jatkoaika jututti itävaltalaista tukipilaria ottelun jälkeen.

Pelien kovetessa Bluesin ykkösveskari Bernd Brückler on nostanut tasoaan ja hän on tällä hetkellä ehkä joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Tappara löi puolivälieräsarjan viimeisessä ottelussa päätään Brücklerin muuriin, mutta ei onnistunut laittamaan kiekkoa verkkoon kuin yhden ainoan kerran.

Lopputulos oli karua kuultavaa: Blues jatkoon, Tappara kesälaitumille. Brückler antaa kuitenkin varauksetta tunnustusta sarjan intensiteetistä vastustajalle.

- Kolme viidestä pelistä jatkoajalla, se kertoo kaiken. Kaikki pelit olivat tiukkoja lukuun ottamatta kolmatta osaottelua. Tappara ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa ja pelit olisivat voineet kääntyä kummalle joukkueelle tahansa.

- Olen kuitenkin erittäin ylpeä joukkueestamme. Jatkoimme taistelua tänään, vaikka pelimme ei ehkä ollut parasta mahdollista kahdessa ensimmäisessä erässä, ja olemme onnellisia, että pääsemme jatkamaan pelejä edelleen.

Brücklerin apuna on ollut useissa peleissä tehokas maalinedustapeli ja tiivis maalintekosektorin puolustus. Hän myöntää, että nämä ovat näytelleet merkittävää osaa torjuntatyössä.

- Puolustus auttaa minua todella paljon. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Tappara sai paljon trafiikkia eteeni, enkä aina nähnyt kiekkoa kunnolla. Pelaajamme saivat kuitenkin siivottua maalinedustaa seuraavissa peleissä. Se teki merkittävän eron ja antoi mahdollisuuden voittaa ottelut.

Torstaina Tappara lisäsi jälleen painetta Brucklerin edessä ajaen usein maskiin kaksi pelaajaa. Kuinka paljon se vaikeutti torjuntatyöskentelyä?

- Se teki työskentelyn erittäin vaikeaksi. Tiesimme, että Tappara palaa takaisin siihen taktiikkaan, joka toimi heillä ensimmäisissä peleissä, ja he saivatkin lisättyä painetta edessäni. Tämä toimi erinomaisesti. Syntyneessä maalissa heillä oli jälleen trafiikkia edessäni, enkä saanut kontrolloitua kiekkoa torjunnan jälkeen.

Hyvien esitysten myötä Bluesilla on ensimmäistä kertaa koskaan täysin realistiset mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Brückler korostaa asenteen ja yhteispelaamisen merkitystä tulevissa kamppailuissa.

- Intensiteetti tulee olemaan todella valtava. Lepäämme nyt pari päivää ja sen jälkeen meidän pitää valmistautua seuraavan vastustajan kohtaamiseen. Tässä vaiheessa kautta pelit ovat niin tiiviitä, että pienet asiat ratkaisevat otteluita.

- Haluamme varmasti olla valmiita, pelata yhtenä joukkueena ja kovaa, kuten olemme tähän saakka pelanneet. Mutta meidän pitää myös olla viisaita ja pysyä poissa jäähyaitiosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle