Tuomas Salmela kehuu Ässät alkukauden hurmokseen siivittäneen kotiyleisön tukea

LIIGA / Haastattelu
Salmela antoi arvostusta Ässien kotiyleisölle.
Kuva © Teemu Grönroos www.teemugronroos.kuvat.fi
Ässien puolustaja Tuomas Salmela arvioi joukkueen kotikaukalossa pelaamista, tulevan viikon otteluja, heikkoa erikoistilannepelaamista sekä mennyttä alkukautta seuran ja itsensä näkökulmasta.

Liigan runkosarjaa on ehditty pelata jo hyvä tovi. Alkukauden yksi sensaatioista, Porin Ässät, on pelannut kotikaukalossaan varsin vakuuttavasti. Sarjataulukossa neljäntenä oleva joukkue on kerännyt seitsemään kotiotteluun toiseksi eniten pisteitä Tapparan jälkeen.

Ässiin seuran viime kaudella puolivälierissä tiputtaneesta Ilveksestä siirtynyt Tuomas Salmela on ollut vakuuttunut Isomäen tunnelmasta alusta asti.

– Kyllähän Porissa on huikea tunnelma pelata, ja olemme saaneet kotiyleisöstä ison tuen peleihin. Otanta on vielä aika lyhyt, mutta olemme saaneet hyviä startteja kotipeleihin ja olemme pystyneet pelaamaan aggressiivisesti hankaloittaen vastustajan peliä, Salmela kommentoi Ässien kotimenestystä.

Salmela kuitenkin muistuttaa, että nyt eletään vasta lokakuuta. 

– Olen ollut tyytyväinen kyllä meidän pelaamiseen ja siihen, millä tasolla peli on ollut muutamaa hieman vaisumpaa iltaa lukuun ottamatta. Tärkeintä on kuitenkin pystyä kehittämään joukkueen peliä koko ajan kauden mittaan, ettei ajatus lähde karkailemaan. Pitää muistaa, että ollaan vielä lokakuussa. Mutta ehdottomasti hyvä startti ja ilme ollut.

Erikoiset erikoistilanneprosentit mietityttävät

Ensimmäistä kauttaan Porissa pelaava Salmela on pelannut joukkueen kaikissa alkukauden otteluissa. Hän on saalistanut tehot 1+3 ja kellottanut peliaikaa keskimäärin vähän alle 19 minuuttia iltaa kohden. 

– Ihan kivasti on itselläkin kulkenut. Taso vielä pikkuisen heittelee, mutta kuten aiemmin sanoin, lokakuuta vasta mennään, niin otetaan ihan rauhallisesti.

Vaikka joukkueen pistepotti on karttunut varsin mukavasti, on erikoistilannepelaaminen ollut heikkoa. Ässien ylivoimaprosentti 13,1 on Liigan heikoin ja vastaavasti 70,2-prosenttinen alivoima on sarjan kolmanneksi heikointa.

Vajaat kaksi minuuttia kaudella ylivoimaa pelannut Salmela ei osaa tarkemmin sanoa, miksi erikoistilannepelaaminen on ollut hankalaa.

– Ylivoimasta kannattaa kysyä viisaammilta, mutta alivoimaa pystymme kyllä selkeästi petraamaan. Viime aikoina se on ollut mielestäni parempaa ja uskon, että saamme alivoimaprosenttia kauden mittaan selkeästi parannettua.

Ensimmäinen Satakunnan derby innostaa

Ässät kohtaa tällä viikolla ensin sarjakärki Tapparan vieraissa ja viikonloppuna pelataan ensimmäiset Satakunnan derbyt rakasta vihollista Lukkoa vastaan. Perjantaina joukkueet kohtaavat Porissa ja lauantaina Raumalla. Porilaiset eivät ole kohdanneet tällä kaudella kumpaakaan viikon vastustajaa, joten mielenkiintoisia otteluita on odotettavissa.

– Tosi kova viikko on tulossa, kaksi erittäin kovaa joukkuetta vastassa. Tappara vieraissa on varmasti yksi sarjan kovimmista haasteista, mutta on myös siistiä päästä kokemaan runkosarjan ensimmäiset Satakunnan derbyt, Salmela päättää ytimekkäästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle