Pettynyt Tinja Tapani päättäväisenä pronssin kohtalosta: "Me menemme ottamaan sen!"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tinja Tapani on pelannut rohkeasti ensimmäisissä MM-kisoissaan vain 14-vuotiaana. Arkistokuva.
Tyttöleijonien nuori lahjakkuus Tinja Tapani iski Yhdysvaltojen verkkoon ensimmäisen MM-kisamaalinsa. Ottelun jälkeen 14-vuotias hyökkääjä oli pettynyt, mutta äärimmäisen määrätietoinen siitä, mitä sunnuntaina tapahtuu.

Tyttöleijonat hävisi tiukan taistelun jälkeen MM-välierän Yhdysvalloille maalein 4−2. Hurjaksi tiedetty vastustaja pääsi ottelussa johtoon, mutta Suomen 14-vuotias huippulupaus Tinja Tapani löi puntit tasoihin ja siivitti joukkueen lopulta suoritukseen, joka pakotti Yhdysvallat painamaan täydet 60 minuuttia MM-finaalipaikkansa eteen.

Nuoren hyökkääjän tunteet olivat pinnassa tuoreeltaan välierän päätyttyä.

− Olo on pettynyt, koska hävisimme. Olemme kasvaneet niin hyvin joukkueena, että olisimme ihan hyvin voineet voittaa tuon ottelun. Saimme maaleja ylivoimalla, mutta Yhdysvallat käänsi nopeasti peliä ja rankaisi paikoistaan, Tapani analysoi.

Suomi on pelannut hyvän MM-turnauksen lukuun ottamatta tyrmäystappiota Kanadalle alkulohkon päätöspelissä. Joukkueen nuorisokaartiin kuuluva Tapani kiitti ryhmää sitkeydestä ja yhtenäisyydestä tiukassa paikassa.

− Meillä on todella hyvä joukkuehenki ja valmistauduimme tähän otteluun hyvin. Olemme tehneet kovaa töitä tämän eteen.

Tapani voi ikänsä puolesta edustaa Suomea vielä kolmissa seuraavissakin tyttöjen MM-kisoissa. Kisapaikka näihin MM-karkeloihin ja valmennukselta tullut vastuu ovat olleet nuorelle pelurille mieleen.

− On unelma päästä tänne, ja pelit ovat menneet ihan ok, puntaroi ensimmäisen MM-kisamaalinsa Yhdysvaltojen verkkoon iskenyt Tapani.

Suomella on edessään vielä yksi MM-taisto, kun se kohtaa pronssiottelussa sunnuntaina kello 16 Kanadan, joka kärsi omassa välierässään sensaatiotappion Tšekille.

Nuoren leijonapelaajan ja koko joukkueen mitalinälkää ei tarvitse kahdesti udella.

− Kaikki uskovat mitaliin ja haluavat sen. Me menemme ottamaan sen! Millä keinolla hyvänsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle