Maalitilinsä avanneen Eetu Koivistoisen mukaan HIFK:n viikonlopun tappioita yhdisti sama vaiva

LIIGA / Haastattelu
Eetu Koivistoinen teki lauantaina kauden avausmaalinsa.
Kuva © Ville Tohka
Helsingin jäähallissa pelattiin lauantaina loppyynmyydyn yleisön edessä, kun HIFK sai vieraakseen Ilveksen. Red Classics -tapahtumana pelatusta ottelusta voittajana poistui Ilves, joten useiden loukkaantumisten kurittama HIFK hävisi viikonlopun toisenkin ottelunsa. Eetu Koivistoisen mukaan tappiopelejä yhdisti sama vaiva omassa kenttäpäädyssä.

Helsingissä pelattiin lauantaina tunnepitoinen ottelu HIFK:n ja Ilveksen välillä. Ilves voitti ottelun lukemin 5−2. Ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa iskeneen Eetu Koivistoisen mukaan tulostaulu ei kertonut koko totuutta lämpimän ottelun kenttätapahtumista.

− Oli tunnepitoinen peli, ja hienoa pelata. Mielestäni saimme hyvän tunnetason heti alusta alkaen, vaikka kaveri tekikin maalin heti ensimmäiseen vaihtoon. Otettiin heti peli haltuun ja pystyttiin pelaamaan omilla vahvuuksilla. Saatiin hyvin kotiyleisö taakse, ja se toi hyvin tunnelmaa, Koivistoinen kiitteli.

− Oli meillä paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Pienestä kiinni, oli tolppaa ja kaikennäköistä. Jos et itse käytä paikkojasi, niin kaveri käyttää ne.

HIFK hävisi perjantaina Jyväskylässä JYPille, joten se hävisi toisen ottelunsa 24 tunnin sisään. Tappiopelejä yhdistivät Koivistoisen mukaan samat asiat.

− Tänä viikonloppuna maalien hinta omaan päähän oli aivan liian halpa. Jos miettii peliesitystä, niin mielestäni saimme kuitenkin tänään kotiyleisön edessä selvä tasonnosto tehtyä JYP-peliin verrattuna.

HIFK kärsi jo ennestään pitkästä poissaolijoiden listasta, kun muun muassa Ilari Melart, Tony Sund, Aron Kiviharju, Kasper Kotkansalo ja Leo Komarov ovat sivussa peleistä. Perjantaina JYP-ottelussa pelannut Jori Lehterä liittyi poissaolijoiden joukkoon lauantaina, kun hän jäi pois kokoonpanosta sairastumisen vuoksi. Koivistoisen mukaan poissaolijoiden määrä ei otteisiin viikonlopun peleissä vaikuttanut.

− Ei se vaikuttanut, eikä se saakaan vaikuttaa. Loukkaantumiset kuuluvat tähän hommaan, ja niitä on joka joukkueella. Se on normaali tilanne kauden aikana, että tulee loukkaantumisia ja jostain pelistä joku pelaaja puuttuu, ja toisesta pelistä joku toinen. Eivät ne saa vaikuttaa, ja lisäksi se antaa näytönpaikkoja uusille pelaajille. Sen pitää jopa tuoda lisää energiaa peliin.

Koivistoinen itse teki ottelussa ensimmäisen maalinsa tälle kaudelle. Helsinkiläisten kannalta tärkeä tasoitusmaali oli lopulta vain pieni lohtu tappion hetkellä.

− Hienoltahan se aina tuntuu tehdä maali. Maalit ovat tämän pelin suola. Se oli tärkeä maali siihen avauserän loppuun, että päästiin takaisin tasoihin. Kenttätapahtumat olivat koko erän hallussamme, ja vastustajilla oli vain se harmittava pomppu ensimmäisessä vaihdossa.

Red Classics -henkeä Helsingissä

Nordiksella kuultiin lauantaina hieman erilaista taukomusiikkia.
Kuva © Ville Tohka

Ottelu pelattiin Red Classics -teemaotteluna. HIFK pelasi ottelun punaisilla erikoispaidoilla, ja taukomusiikeista ja kotijoukkueen maalilauluista vastasi 30 hengen Retuperän WBK-orkesteri. Koivistoisen mukaan erilaiset teemaottelut ovat mukavia piristyksiä, vaikka itse pelaamiseen se ei lainkaan vaikuta.

− Samaa jääkiekkoahan se on, mutta näissä on enemmän hypeä itse sen tapahtuman ympärillä. Ehkä se kuitenkin vaikuttaa enemmän katsojiin kuin pelaajiin. Onnistumisten tullessa katsojat elävät vahvemmin mukana kuin normaalissa keskiviikkopelissä. Oli hyvä meininki ja kiitos kotiyleisölle hyvästä tuesta.

Katsojien lisäksi myös pelaajia viihdyttäneeltä orkesterilta kuultiin Koivistoisen musiikkimakuun meneviä kappaleita.

− Täytyy nostaa hattua vielä torvisoittokunnalle, että hienosti vetivät!

» Lähetä palautetta toimitukselle