Liiga-uran ensimmäinen maali ei saanut Väinö Liikosen mopoa keulimaan – Joukkueen ryhtiliikkeen takana on tiivistynyt puolustuspeli

LIIGA / Haastattelu
Väinö Liikonen kiekkoili viime kauden Mestistä Imatran Ketterässä.
Väinö Liikonen oli yksi KooKoon maalintekijöistä 6–3-kotivoitossa JYPistä. Osuma oli puolustajan ensimmäinen Liiga-tasolla. Kauden tavoitteena on vakiinnuttaa jämäkällä puolustamisella paikka kokoonpanossa.

KooKoo jatkoi voittoisana kotikaukalossaan, kun se kaatoi perjantaina JYPin selkeästi maalein 6–3. Yksi kouvolalaisten onnistujista oli puolustaja Väinö Liikonen, 22, joka viimeisteli avauserässä uransa ensimmäisen Liiga-maalin. Maalitilin aukeamisesta huolimatta nuoren KooKoo-pakin odotukset säilyvät maltillisina.

– Tuskin niitä ihan kauheasti vieläkään tulee, mutta jos nyt jonkun vielä saisi, Liikonen toppuutteli ottelun jälkeen.

Kotijoukkue ratkaisi kamppailun käytännössä avauserän ensimmäisellä kymmenminuuttisella, kun se latoi neljä maalia. Liikonen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa ottelun alkuun.

– Hyvä sisääntulo. Aloitimme sillä tavalla kuin kotona pitääkin aloittaa. Emme antaneet kaverille hirveästi paikkoja ja laitoimme omistamme sisään, puolustaja totesi.

Kouvolalaisten kauden alku lähti tahmeasti liikkeelle. Nyt joukkue on kuitenkin osoittanut selviä ryhdistäytymisen merkkejä. JYP-voitto oli joukkueen neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Otannan ainoan tappionsakin se kärsi Tapparalle vasta voittomaalikilpailussa.

Liikosen mukaan joukkue on tiennyt olevansa parempi kuin mitä alun tulokset antoivat ymmärtää.

– Olemme koko ajan tienneet, että meillä on hyvä nippu ja pystymme pelaamaan hyvin. Alussa oli epäonnea ja välillä sekoilua. Sitten hermoja alkoi kiristää, kun ei kulkenut.

Ryhtiliikkeen taustalla on muun muassa kohentunut puolustuspeli.

– Ei siinä mitään taikatemppuja tehty. Annoimme todella paljon halpoja maaleja alussa. Nyt olemme pystyneet puolustamaan tiiviisti, Liikonen virkkoi.

Kaksi edellistä kautta Mestistä tahkonneen puolustajan tavoitteena on vakiinnuttaa paikkansa KooKoon liigamiehistössä varmalla perustekemisellä.

– Odotan, että saisin itseni vielä paremmin tuohon nippuun sisään. En odota itseltäni pisteitä, mutta jämäkkää peruspeliä, Liikonen listasi Liiga-kauden tavoitteekseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle