KooKoon kanssa jatkosopimuksen tehnyt Radek Koblížek nauttii pelaamisesta ja tiukasta pudotuspelikamppailusta

LIIGA / Haastattelu
Koblížek pelasi Kouvolassa myös kaudella 2021–22.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
Radek Koblížek oli tyytyväinen joukkueen otteisiin voittoisan TPS-ottelun jälkeen. Hänen mukaansa joukkueella ei ole paineita pudotuspelipaikan saavuttamisen suhteen, vaan ennemminkin tilanne on positiivinen, kun pelaajat eivät voi vielä keskittyä liikaa tulevaisuuteen.

KooKoo ja TPS pelasivat tärkeistä pisteistä Kouvolassa, sillä kumpikin joukkue kamppailee tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista. KooKoo vei ottelun nimiinsä maalein 3–1, minkä myötä joukkue säilytti paikkansa pudotuspeliviivan yläpuolella, kun taas TPS tipahti sijalle 11.

Ottelun tärkeys näkyi koko ajan, kun kumpikin osapuoli pyrki välttämään virheitä ja puolustamaan tiiviisti omaa aluettaan. Kouvolalaisten ykkösketjussa pelannut ja syöttöpisteen voittomaaliin saanut Radek Koblížek jakoi kehuja sekä joukkuekavereilleen että vastustajalle.

– TPS on hyvä joukkue. He pystyvät luomaan painetta ja luistelemaan kovaa. Ottelu oli tiukka, eikä meillä juuri ollut tilaa tai aikaa pelata kiekolla.

– Olimme kuitenkin kärsivällisiä. (NickMalík otti ison torjunnan kolme minuuttia ennen loppua ja teimme jälleen lopussa voittomaalin. Tämä oli meille iso voitto.

Ottelun lopputulos olisi voinut olla hyvin toisenlainen, jos TPS-hyökkääjä Lukas Wernblom olisi iskenyt rangaistuslaukauksesta kiekon sisään. Malík kuitenkin nollasi ruotsalaisen ajassa 56.54. Tästä kului vain kaksi minuuttia siihen, kun KooKoo iski voittomaalin ajassa 58.53.

Pelaamme aina loppuvihellykseen saakka emmekä luovuta ennen kuin summeri on soinut.

KooKoo on usein tällä kaudella tehnyt joko tasoitus- tai voittomaaleja ottelun loppuhetkillä. Esimerkiksi tasoitusmaalin se on iskenyt peräti kuusi kertaa varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Koblížekin mukaan tämä kertoo joukkueen sinnikkyydestä.

– Pelaamme aina loppuvihellykseen saakka emmekä luovuta ennen kuin summeri on soinut. Olemme tehneet isoja maaleja otteluiden lopuissa, sillä olemme usein olleet takaa-ajoasemassa.

Omaan peliinsä tšekkihyökkääjä ei ollut täysin tyytyväinen, mutta tärkeintä oli jaossa ollut pistepotti.

– Olen iloinen voitosta. Peli oli joukkueelta hyvä, joten siihen olen tyytyväinen.

Tavoitteena pudotuspelipaikka

KooKoo on jo pidemmän aikaa roikkunut kynsin hampain kiinni viimeisissä pudotuspelipaikoissa. Tällä hetkellä sijoitus on kymmenes, mutta TPS on vain pisteen perässä. Toisaalta sijalla seitsemän oleva Lukkokin on vain neljän pisteen päässä.

Koblížek kertoo, että joukkue ei koe paineita pudotuspelipaikan saavuttamisesta, vaan tilanne on ennemmin positiivinen kuin negatiivinen.

– Haluamme pudotuspeleihin, se on totta kai tavoite, jonka eteen teemme kaiken mahdollisen. Tiedämme, että jokainen peli merkitsee, joten pelaamme peli kerrallaan. Se on hyvä, ettei tarvitse miettiä tulevaisuutta, vaan etenemme päivä kerrallaan.

– Liika tulevaisuuden miettiminen on useasti kostautunut, joten tämä on parempi tilanne. 60 ottelun jälkeen näemme, riittivätkö otteemme pudotuspelipaikan saavuttamiseen vai ei.

KooKoo on parantanut peliään kauden edetessä. Joukkue on etenkin tarkempi puolustuspäässä. Vallitsevaan tilanteeseen ei voi kuitenkaan tuudittautua, vaan on aina pyrittävä parantamaan.

– Voisimme hyökätä suoraviivaisemmin maalille ja laukoa enemmän. Aina on jotakin, mitä voi parantaa.

Uran tehokkain kausi käynnissä

Omaan kauteensa tšekkihyökkääjä on tyytyväinen. Kun takana on 50 ottelua, on hyökkääjä iskenyt 35 tehopistettä (17+18). Saldo on nyt jo parempi kuin yhdelläkään aiemmalla Liiga-kaudella. Urallaan hän on iskenyt enemmän pisteitä vain pelatessaan U20 SM-sarjaa Kärppien riveissä.

– Juuri nyt pelaaminen tuntuu hyvältä ja nautin siitä erittäin paljon. Pelaan KooKoossa paljon ja pyrin ikään kuin maksamaan takaisin sen, että minuun luotetaan, Koblížek kertoo.

Luomme Tardifin kanssa paineen vastustajan maalille, jotta Arttu voi tehdä taikojaan.

Koblížekin mukaan pelin sujumiseen on yksi syy ylitse muiden.

– Hyvä kausi vaatii hyvät ketjukaverit. Olemme löytäneet hyvän kemian ketjun kesken ja kaikki toimii, kun jokaisella on oma tonttinsa.

Hyökkääjän ketjukavereina ovat lähes koko kauden olleet Ben Tardif sekä Arttu Ilomäki. Koblížek kehuu hyökkääjäkollegoitaan, mutta myöntää sen, että hänen on pitänyt muokata omaa pelityyliään verrattuna edellisiin kausiin.

– Tardif ja Ilomäki pelaavat hyvin kiekolla, joten olen tällä kaudella ollut enemmän maskipelaajana kuin aiemmin. Tämä on näkynyt siinä, että olen tehnyt enemmän maaleja. Pelaan itse myös kiekolla aina, kun pystyn, sillä olen hyvä luistelija.

– Luomme Tardifin kanssa paineen vastustajan maalille, jotta Arttu voi tehdä taikojaan. Hän on erittäin hyvä kiekon kanssa ja hän näkee pelin eri tavalla kuin me muut, Koblížek kehuu.

Kemia on todella näkynyt. Tardif johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä 45 pisteellä, mikä oikeuttaa koko Liigan pistepörssissä sijalle yhdeksän. Ilomäki ja Koblížek ovat sisäisessä pistepörssissä sijoilla kolme ja neljä pistein 38 ja 35. Heidän edellään on TPS-verkkoakin kahdesti torstaina heiluttanut puolustaja Charle-Édouard D'Astous.

– Tiedämme, mitä kukakin tekee kentällä ja ketjussa on monenlaista osaamista.

Kouvolalaisyleisö saa nauttia taitavan tšekkihyökkääjän otteista myös ensi kaudella, sillä Koblížek solmi seuran kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Koblížekin ei kauaa tarvinnut miettiä KooKoon ilmaistua kiinnostuksensa.

– En miettinyt tulevaa ollenkaan ennen kuin kuulin KooKoon olevan kiinnostunut. Olin iloinen, että voin jäädä tänne. 

– Puolisoni on Kouvolasta, joten voin hyvillä mielin kutsua tätä kodikseni. Täällä on myös kaikki, mitä tarvitsen, Koblížek päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle