Kolmannen mestaruutensa Tapparassa voittanut Jussi Tapola painotti yhteistyön merkitystä – "Lähtökohta oli, että halusimme olla paras"

LIIGA / Haastattelu
Viides kausi Tapparan päävalmentajana ja kolmas mestaruus.
Kuva © Tiia Mahkonen
Laadukas urheilijan arki oli päävalmentaja Tapolan mielestä avainasemassa Tapparan menestyksessä.

Tappara ei onnistunut Turussa varmistamaan mestaruutta, mutta äänekkään kotiyleisön edessä voitto onnistui.

− Turussa oltiin kolmannessa erässä riittävän huonoja, ja se oli käänteentekevä hetki, kun pelaajat kopissa totesivat, että tällainen joukkue me ei haluta olla. Jos alamme pelätä vastuunottoa, sarja venyy seitsemänteen peliin ja TPS juhlii mestaruutta, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola analysoi kultamitali kaulassaan.

− Niinpä tänään kun tultiin hallille, kaikista pelaajista näki, että he haluavat kantaa vastuuta ja pelata tähän asti parasta peliään. Ja näin kävi.

Kotijoukkue teki ratkaisevan maalin heti ottelun ensimmäisellä minuutilla ja jaksoi puolustaa tiiviisti ottelun loppuun. TPS:n tasoitusmahdollisuudet jäivät lopulta lähes olemattomiin.

− Ennen kaikkea olen iloinen tämän joukkueen puolesta. Pelaajat ovat kuitenkin pääosan esittäjiä, ja valmentajat yrittävät tukea ja auttaa. Tällainen halli ja yleisö, organisaatio, pelaajat. Olen nähnyt, kuinka paljon he ovat kauden aikana tehneet töitä. Välillä on ollut vaikeitakin hetkiä, mutta nyt kun palkinto on tässä, niin sydäntä lämmittää.

Tappara oli 30 runkosarjaottelun jälkeen sarjataulukossa vasta seitsemäntenä, mutta kauden jälkimmäisellä puoliskolla kirvesrinnat olivat sarjan kärkeä. Tapola painotti määrätietoista suunnitelmaa menestyksen taustalla.

− Halusimme olla paras. Se oli lähtökohta, kun toukokuussa kokoonnuimme. Mestaruudesta ei puhuttu, vaan siitä että olemme paras joukkue. Ja nimenomaan arjen kautta eli halusimme toteuttaa urheilijan arkea – harjoittelua, syömistä, valmistautumista – parhaalla mahdollisella tavalla.

− Ja nyt kun katsoo tulosta, niin kyllähän me parhaita oltiin, Tapola toteaa leveästi hymyillen.

Päävalmentaja halusi vielä antaa kunniaa koko valmennusryhmälleen.

− Kiekkokausi on jokapäiväistä vuorovaikutusta joukkueen kanssa ja koko valmennusryhmän merkitys on äärimmäisen iso. [Christian] Heljanko on kehittynyt loistavasti [AkiNäykin valmennuksessa, [TuomasTuokkolan johdolla alivoima toimi erinomaisesti tässäkin sarjassa, [PasiPuistola käy koko ajan videoita ja aloituksia läpi ja kehittää pelaajia.

− Tässä on niin iso ja hyvin toimiva kokonaisuus, etten halua itseäni nostaa esille.

» Lähetä palautetta toimitukselle