Kiekko-Espoon syöttötaikuri Julia Schalin ei ole huolissaan TPS:n haasteesta − "Pystymme viidellä viittä vastaan pelaamaan heitä paremmin"

Naisten Liiga / Haastattelu
Julia Schalin pelasi tehokkaan helmikuun.
Kiekko-Espoon Julia Schalin oli luottavaisin mielin hänen joukkueensa voittoon päättyneen runkosarjan jälkeen. Tulevasta puolivälierävastustajasta sinipaidat ottivat kenraaliharjoituksessa niskalenkin, mutta TPS osoitti myös, ettei sitä sovi aliarvioida.

Runkosarjan voiton lauantaisella HIFK-voitollaan varmistanut Kiekko-Espoo paketoi urakkansa sunnuntaina TPS:ää vastaan. Voittolukemat kirjattiin espoolaisille 7−3.

− Tiesimme, että tulee vaikea matsi, kun eilen pelasimme yhden kauden parhaista otteluistamme ja tänään oli vähän erilainen peli tulossa. Voitimme kuitenkin runkosarjan tyylikkäästi, Kiekko-Espoon nuori tähti Julia Schalin tuumi tuoreeltaan Jatkoajalle.

Ottelussa vihellettiin puolin ja toisin kosolti rangaistuksia, muun muassa viisi kaksiminuuttista sääntöjen vastaisista taklauksista. Lisäksi yhden niistä päälle TPS-hyökkääjä PIhla Hämeenniemi sai kahden minuutin käytösrangaistuksen.

− En kokenut, että olisi taklattu yhtään enempää kuin normaalisti. Aika paljon saimme pelata ylivoimaa, mutta tuli myös alivoimaa. Ei ollut sen kuumempi matsi kuin tavallisestikaan, Schalin toppuutteli.

Kiekko-Espoo ja TPS kohtaavat toisensa myös ensi viikonloppuna alkavissa Naisten Liigan puolivälierissä. Sunnuntain kohtaaminen antoi hyvää osviittaa puolin ja toisin siitä, mitä tuleman pitää.

Hyökkääjä Eevi Ilvonen paukutti espoolaisia vastaan hattutempun ja jokainen nyyteistä syntyi erikoistilannepelaamisen kautta.

− Heillä oli tänään hyvää ylivoimapelaamista, taisivat tehdä kaikki maalinsa erikoistilanteista. Sen kanssa saa olla pudotuspeleissä tarkkana. On käytettävä meidän hyviä ominaisuuksia, ja pystymme viidellä viittä vastaan pelaamaan heitä paremmin. Eiköhän se sillä hoidu, Schalin puheli luottavaisena.

18-vuotias Schalin iski helmikuun neljässä ottelussa 4+7=11 pistettä ja oli yksi koko sarjan tehokkaimmista pelaajista viimeisen runkosarjakuukauden aikana.

− On mennyt ihan hyvin nyt helmikuussa, vaikka oli maajoukkuetaukokin välissä ja ei tullut niin paljon liigapelejä. On ollut kiva pelata (Tinja) Haukijärven ja (Lisette) Täksin rinnalla. On tullut onnistumisia sekä itselle että koko kentälle.

Täks nakutti runkosarjassa hurjat 39 maalia ja voitti maalipörssin. Schalin sen sijaan oli syöttöpörssin kolmas, Kiekko-Espoo-pelaajista paras 37 syötöllään. Ketjun työnjako on siis ollut pitkälti selvä: Schalin tarjoilee, Täks maalaa.

− Tällaista konseptia olemme käyttäneet aika paljon, Schalin naurahti.

Schalin on ollut mukana myös Naisleijonissa tämän kauden aikana. Hän on eittämättä lähellä paikkaa maajoukkuekauden päätapahtumaan.

− Kaikkeni olen antanut, että kutsu MM-kisoihin tulisi. Sittenhän se nähdään. Ensin keskitytään nyt kuitenkin pudotuspeleihin, joihin meillä on kovat tavoitteet. Ne ovat edellä ja muita juttuja mietitään sen jälkeen, hyökkääjä kertasi marssijärjestystä.

Pudotuspelien alkuun on vielä tovi, joten valmistautumisaikaa on riittävästi.

− Nyt otamme pari päivää taukoa treeneistä ja juhlistamme runkosarjan voittoa. Sitten takaisin tositoimiin ja valmistautumaan parhaalla mahdollisella tavalla puolivälierien aloitukseen, Schalin päätti.

Muokattu: 18.2.2024, kello 19.43: Korjattu Hämeenniemen käytösrangaistuksen pituus kymmenestä kahteen minuuttiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle