Kasper Simontaival korosti henkisen palautumisen merkitystä loppukauden otteluruuhkassa – "Nyt mennään pelien ehdoilla"

LIIGA / Haastattelu
Kasper Simontaival korosti palautumisen merkitystä KalPan hyökätessä kohti otteluruuhkaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Perjantai-illan liigakierroksella nähtiin erittäin tärkeä kamppailu suorasta pudotuspelipaikasta, kun KalPa kaatoi Kärpät jatkoajan jälkeen lukemin 3–2. Vieraiden hyökkääjä Kasper Simontaival korosti voiton tärkeyttä, mutta ymmärtää myös palautumisen merkityksen otteluruuhkan keskellä.

Perjantai-illan kierroksen yksi helmistä nähtiin Oulun Raksilassa, jossa Kärpät ja KalPa iskivät yhteen. KalPa vaani ennen ottelua kahdeksan pisteen päässä Kärpistä yhden ottelun vähemmän pelanneena, joten ottelu oli erittäin tärkeä. Ottelussa oli muutenkin pudotuspelien henkeä, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen heti huomenna.

KalPa taisteli ottelusta voiton lopulta jatkoajan jälkeen lukemin 3–2. Etenkin ottelun alku oli vierailta erittäin terävä. Myös KalPa-hyökkääjä Kasper Simontaival ymmärsi voiton merkityksen.

– Kyllä tämä oli todella iso voitto meille. Pelasimme varsinkin ensimmäisen erän todella hyvin, mutta toiseen erään annettiin vastustajalle liikaa siimaa. Viimeisessä erässä olimme taas todella hyviä. 

KalPa vaikutti otteluun paremmin valmistautuneelta siitäkin huolimatta, että Kärpät oli levännyt koko viikon ennen ottelua. KalPa puolestaan oli pelannut keskiviikkona ja matkustanut Ouluun. 

– Tulimme peliin heti hyvällä liikkeellä, ja siinä saattoi jopa olla meille etua, että olimme pelanneet keskiviikkona. Kärpät sai sitten koneitaan käyntiin toisessa erässä, ja peli tasoittui. 

Varsinkin kolmannen erän alku oli vieraiden kannalta tärkeä, sillä KalPa nousi ensimmäisen neljän minuutin aikana ensin tasoihin ja perään vielä johtoon. 

– Tiedettiin, että pystymme parantamaan toisesta erästä ja olemaan parempi joukkue tänään. Sovimme kopissa, että nyt vaan laitamme kaiken peliin ja alamme hyökkäämään kovaa päälle. 

Lauantaista kohtaamista ajatellen Simontaival korostaa etenkin henkisen palautumisen merkitystä. 

– Kaikista tärkeintä on saada pää huomennakin mukaan peliin. Huomenna on uusi päivä, ja ottelu alkaa tasatilanteesta. Kun pää on mukana, kroppa seuraa kyllä perässä, mutta se vaatii paljon töitä, että saamme ajatukset nollattua tästä illasta. 

Yhden kauden piste-ennätys meni uusiksi

Simontaipaleen kausi osoittaa, että hyökkääjä on kehittynyt tasaisesti. Tällä kaudella on syntynyt jo uusi henkilökohtainen yhden kauden piste-ennätys, ja yhteensä kasassa on 28 tehopistettä. Maaleja on syntynyt nuoren hyökkääjän lavasta peräti 14. 

– Fysiikkaa olen kehittänyt arjessa eniten, jotta jaksaisin pelata paremmin, ja jotta viimeiseenkin erään löytyisi virtaa entistä enemmän. Huomaan, että pystyn olemaan peleissä entistä aktiivisempi parantuneen fysiikan ansiosta. 

Maalimäärällekin hyökkääjällä oli selitys. 

– Olen ampunut paljon kiekkoja, mikä on myös oma vahvuuteni. Tätä vahvuutta olen tietysti pyrkinyt kehittämään. 

Raskaan Oulussa vietetyn viikonlopun lisäksi KalPalla on kokonaisuudessaan eniten runkosarjaa jäljellä kaikista Liiga-seuroista. Simontaival on valmis kovaan ottelutahtiin. 

– Olemme räätälöineet fysiikkaharjoittelua kovan ottelutahdin mukaisesti. Nyt mennään pelien ehdoilla, ja palautuminen on keskiössä. Viritetään mieltä, ja vapaapäivinä on tärkeää osata päästää irti peleistä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle