Kärppien Ville Koivunen: "Pikkupojasta asti olen haaveillut maajoukkueesta ja nyt se sitten toteutuu"

LIIGA / Haastattelu
Ville Koivunen oli isossa roolissa Ilveksen kaadossa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Carolina Hurricanesista lainalla oleva Ville Koivunen johdatti Kärpät 4–0-voittoon Ilveksestä. Koivunen elää parhaillaan nuoren kiekkoilijan unelmaa, kun NHL:n huippuseura Carolinan sopimuspelaajana hän kehittyy heidän valvovan silmänsä alla Oulussa. Ensimmäinen A-maaottelu on myös tulossa viikon päästä Karjala-turnauksessa.

Ville Koivunen aloitti Kärppien karkumatkan Nokia-areenalla Ilvestä vastaan karmean Ilveksen kiekonmenetyksen jälkeen. Koivusen läpiajosta tekemä kliininen 0–1-maali käänsi ottelun suunnan ja Kärpät hoiti pisteet Ouluun hyvällä vieraspelaamisellaan.

− Jäähyjä tuli paljon. Meidän alivoima on tällä hetkellä niin kovassa kunnossa, että siihen on hyvä nojata vahvan maalivahtipelin ohella. Vielä, kun saimme pari ylivoimamaalia, niin mielestäni ansaitsimme voiton.

Voitto Ilveksestä Nokia-areenalla on Kärpille harvinaista herkkua.

− Taisi olla ensimmäinen runkosarjaottelun voitto täällä Ilveksestä, mietiskeli Koivunen haastattelussa.

Koivunen näkee, että moni asia on parantunut alkukaudesta.

− Pelasimme kyllä ihan hyviä pelejä, mutta maalinteko tökki. Vielä, kun erikoistilannepelaaminenkin oli heikkoa, niin voittoja ei tullut tarpeeksi. Nyt, kun olemme saaneet erikoistilanteet kuntoon, niin pisteitä on alkanut tulemaan tasaisemmin. Välillä olemme voittaneet huonollakin pelillä, mutta sehän on hyvän joukkueen merkki.

Vaikka nyt edessä siintävätkin jo vähitellen maajoukkuepelit, on nuoren miehen fokus edelleen vahvasti tulevissa Liiga-otteluissa ja tavoitteetkin ovat selvät.

− Mestaruushan se on ilman muuta Kärppien tavoite ja sitä kohden tässä tehdään kovasti hommia. Onhan se selviö, että tällä materiaalilla ei muita sijoja voi edes ajatella.

Koivusen pelaajaoikeudet omistava Carolina Hurricanes seuraa Koivusen otteita viikoittain ja hän saa palautetta siitä, missä asioissa on parannettavaa.

− Luistelu ja tilannekovuus ovat selkeät parannuskohteet. Luistelua olenkin saanut paljon parannettua räjähtävämpään suuntaan. Luistelu on ollut aina heikoin kohtani ja tiedostan täysin, että sitä on kehitettävä.

Kun puhutaan Carolinasta ja Oulusta, niin ei voi olla mainitsematta Sebastian Ahoa.  Koivunen mainitseekin Ahon yhdeksi suosikkipelaajakseen, jonka pelejä hän on seurannut paljon.

− Nuorempana Spede ja Juhis olivat esikuvani, Koivusen tarkoittaessa siis Mika Pyörälää ja Juha-Matti Aaltosta. Myöhemmin tuli sitten Sepe eli Sebastian Aho.

Koivunen kehuu, kuinka mahtavalta tuntuu ajatus siitä, että joskus hänellä saattaa olla mahdollisuus päästä pelaamaan idolinsa kanssa samaan joukkueeseen.

− Kesällä treenasin ensimmäisen kerran Ahon ja useamman muualla kuin Oulussa pelaavan Oulun alueen kasvatin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle