1B MM: Japanin nuori hyökkääjä Kohei Sato uskoo maansa kirkkaaseen tulevaisuuteen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kohei Sato iski turnauksen viidessä pelissä tehot 2+2.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Japani juhli 1B MM-turnauksen jälkeen pronssimitaleja. Tavoite oli kuitenkin sarjanousussa ja sen puuttuminen harmitti myös hyökkääjä Kohei Satoa.

Japani oli ennalta yksi 1B divisioonan MM-turnauksen kovimmista joukkueista ja aloittikin turnauksen vahvasti. Epätasainen suorittaminen ja liian monet tappiot kuitenkin romuttivat nousuhaaveet ja jättivät joukkueen sijalle kolme. Japanin hyökkääjä Kohei Sato myönsi, että lopputulos jäi sapettamaan.

− Totta puhuakseni en ole tästä hirveä iloissani. Tulos ei ollut sitä, mitä toivoimme. Emme pystyneet voittamaan tärkeitä otteluita. Tavoitteenamme olivat kultamitalit ja nousu seuraavaan divisioonaan, mutta tämä on niin tätä. Tämä on vaikea pala purtavaksi, mutta menemme eteenpäin joukkueena ja hyväksymme tämän tappion.

− Mielestäni meillä oli hyvä joukkue ja olen edelleen samaa mieltä. On rankaa nähdä kaiken päättyvän näin. Työskentelimme kovasti, aloitimme yhdessä kuukausi sitten, olimme ensin puolitoista viikkoa Suomessa, sitten puolitoista viikkoa ennen turnausta täällä ja vielä viikon turnauksen täällä päälle, Sato kertasi turnausta ja siihen valmistautumista.

Perinteiseen japanilaiseen tyyliin Sato puhui hyvin kohteliaasti ja kunnioittavasti kanssapelaajistaan. Miehen puheissa on myös toki vinha perä, joukkueiden täytyy pitää aina yhtä.

− En pysty keksimään mitään negatiivista, koska rakastan joukkuettamme. Olemme perhe, voitamme ja häviämme perheenä. Tämä ei ole kenenkään vika, pelaamme joukkueena. Sitä päävalmentajamme Yuji Iwamotokin aina painottaa ja se on myös mottomme. Laitamme joukkueemme itsemme edelle.

Japanilla on edessään loistava tulevaisuus

Japani oli pitkään vakituinen osallistuja MM-kisojen korkeimmalla sarjatasolla, mutta on nyt kyntänyt jo vuosikaudet alemmilla sarjatasoilla. Sato uskoo kuitenkin, että tulevaisuudessa nousevan auringon maa nähdään taas ylempänä.

− Meillä on monia hyviä nuoria pelaajia, kuten Yushi Nakayashiki ja Yushiroh Hirano, jotka pystyvät tekemään tulosta. Meillä on kirkas tulevaisuus edessämme. Olen siitä innoissani ja myös eteenpäin menemisestä joukkueena. Meidän täytyy tuoda mukaan lisää nuoria pelaajia ja heille täytyy saada kokemusta. Uskon, että kaikki menee hyvin.

Ensi kauden 1B divisioonan MM-kisoihin Sato ei juuri uhraa ajatuksia. Edessä on uusi kausi Yhdysvaltojen NCAA-yliopistosarjassa University of New Hampshiren joukkueessa.

− Olen innoissani ensi kaudesta. Itse keskityn vasta maajoukkueasioihin sitten, kun minut valitaan joukkueeseen. En katso liian kauas tulevaisuuteen, keskityn vain seuraavaan peliin ja kauteen. Palaan takaisin Yhdysvaltoihin ja ne asiat ovat nyt tärkeämpiä. Haluan tulla paremmaksi pelaajaksi ja antaa enemmän joukkueelle ensi kerralla. Haluan nostaa Japanin uudelle tasolle, Sato toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle