1B MM: Hollannin kapteeni Joey Oosterveld uskoo maan pystyvän palaamaan 1B divisioonaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joey Oosterveld oli Hollannin joukkueen kulmakiviä.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Hollannin kapteeni Joey Oosterveld oli synkillä mielin Romania-tappion jälkeen. Tulos suisti Hollannin takaisin 2A divisioonaan.

Joey Oosterveld johti joukkojaan hienolla tavalla tämän vuoden 1B divisioonan MM-turnauksessa. Se ei vain riittänyt tällä kertaa. Pettymys oli selvästi luettavissa miehen kasvoilta.

− Tämä on kyllä pettymys, koska emme pystyneet pysymään tällä tasolla. Toisaalta olen ylpeä pelaajistamme ja siitä, miten pystyimme pelaamaan, Oosterveld harmitteli.

Hollanti joutui maan huippujoukkueen Tillburg Trappersin finaalisarjan jatkumisen vuoksi sinnittelemään kolme ensimmäistä peliä vain kolmella ketjulla. Se näkyi väistämättä pelaamisessa.

− Tiesimme, että alun pelit tulevat olemaan hankalia. Kaikki antoivat kuitenkin kaikkensa niissä. Siksi olen kaikesta huolimatta ylpeä meistä, Oosterveld totesi.

Viikon turnauksesta jäi kaikenlaista käteen.

− Positiivista oli, että kaikki antoivat kaikkensa joka pelissä. Yritimme pelata sillä tavalla, jolla päävalmentajamme Doug Mason halusi meidän pelaavan. Isoissa osissa useimpia pelejä onnistuimme siinä. Harmi, ettei se riittänyt. Harmillisinta oli se, ettemme pysyneet tässä sarjassa.

Ensi kaudella Hollanti pelaa 2A divisioonan MM-kisoissa. Oosterveld uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin entuudestaan tutulla sarjatasolla.

− Nousimme myös viime kaudella 2A divisioonasta, joten uskon mahdollisuuksiimme. Näytimme myös tässä turnauksessa, mihin pystymme. Ensi kaudella menemme taas täydellä teholla ja itseluottamuksella kisoihin ja koetamme nousta, mies päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle