Jukurit nousi kahdesti rinnalle ja lopulta voittoon saakka Prahassa – Ostap Safinin törkytaklaus Nikita Krivokrasoviin pelästytti

CHL / Raportti
Niko Huuhtanen oli Jukurien valopilkkuja avauserässä.
Jukurien CHL-alkulohko päättyi Sparta Prahan vieraana. Prahassa Jukurit-debyytin teki kokenut hyökkääjä Johan Harju. Toisessa erässä Ostap Safinin taklaus osui suoraan Jukureiden Nikita Krivokrasovia päähän. Ottelu päättyi lopulta Jukureille lukemin 6–3.

Jukurit matkusti CHL:n alkulohkon viimeisessä ottelussa Sparta Prahan vieraaksi. Panokseton ottelu päättyi vieraiden voittoon lukemin 6–3.

Johan Harju pelasi Prahassa ensimmäisen ottelun Jukurien kokoonpanossa. Hyökkääjä namutteli ottelussa kaksi syöttöpistettä ja pelasi muutenkin hyvän ottelun vieraiden hyökkäyksessä.

Spartan riveissä pelasi monia Liigasta tuttuja pelaajia, kun joukkueen riveissä ottelun aikana peliaikaa saivat Adam Polášek, Erik Thorell sekä David Tomášek.

Tasaisessa erässä juhlittiin kahta osumaa

Avauserän alkupuolisko oli isäntien vahvaa hallintaa, eikä paraatipaikoille päässyt vierailta kuin Niko Huuhtanen sekä Patrik Puistola. Erän loppupuoliskolla Jukureiden kokenut kaarti Juhamatti Aaltosen johdolla heräsi otteluun ja Jukurit sai kiekkoa paremmin hyökkäysalueelle.

Fyysisessä erässä taklauksia jaeltiin puolin ja toisin, mutta isäntien Ondřej Miklišin ja vieraiden Oliver Larsenin nahistelu Josef Kořenářin maalinedustalla kuumensi enemmän tunteita.

Ottelun avausmaalista vastasi tasaisessa erässä isäntien Ostap Safin Jukurit-puolustuksen unohdettua hänet yksin Frans Tuohimaan maalinedustalle. Jukurit ei lannistunut tästä, sillä Joni Jurmo tasoitti muutama vaihto myöhemmin mikkeliläisryhmän pyörittäessä illan toista ylivoimaansa.

Toisessa erässä Safinin törkytaklaus kuumensi tunteita

Toisessa erässä repalaisella kokoonpanolla operoinut kotijoukkue aloitti jälleen hienosti, kunnes vierasjoukkue sai kiekonhallinnan itselleen. Erän avausminuuteilla kotijoukkueella oli hyviä aihioita hyökkäyksissä, mutta kurittomuus sekoitti isäntien pelikirjaa.

Erä sai ikävän lisämausteen, kun Safinin kyynärpää osui Nikita Krivokrasovia päähän. Safinille tuomittiin ulosajo ja Krivokrasov talutettiin tiedottomassa tilassa pois kaukalosta.

Erässä nähtiin viisi komeaa maalia, kun ensiksi isänniltä maalia juhli ylivoimalla Polášek ja vierailta tasakentällisin Pekka Jormakka. Jukurit iski viiden minuutin ylivoimansa aikana kahdesti, kun maaliverkkoa heiluttivat Daniel Mäkiaho sekä Hannes Häkkilä. Vieraiden viidennestä maalista vastasi Michal Kovařčík.

Kolmas erä oli pelailua

Kolmas kaksikymppinen alkoi Jukureilta jämäkästi, sillä 14 sekunnin pelaamisen jälkeen Otto Mäkinen kasvatti johtoa. Vajaalla miehistöllä ottelun loppuun pelannut isäntäjoukkue kavensi lukemia Tomášekin komealla laukauksella. Kokeneen hyökkääjän maali jäi ottelun viimeiseksi.

Ulosajo vaikutti isäntien ilmeeseen, sillä erän kiekonhallinta oli pääsääntöisesti vierailla. Prahalaisryhmän peli-ilme oli kokoonpanohuolista huolimatta hyvä, mutta tehomiesten poissaolo oli syy tehottomuuteen.

Jukureiden CHL-ottelut jatkuvat pudotuspeleissä, mutta tšekkiläisryhmän taival päättyy alkulohkoon. Pudotuspelien arvonta suoritetaan tulevana torstaina. Jukurit kohtaa seuraavassa vaiheessa oman lohkonsa voittaneen joukkueen.