Törkytaklauksesta päävamman saanut Jukurien Krivokrasov on tšekkiläisessä sairaalassa – CHL-säännöt eivät edellytä joustokaukaloa

CHL, LIIGA / Uutinen
Nikita Krivokrasov joutui sairaalahoitoon.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto

Jukurien laitahyökkääjä Nikita Krivokrasov on tällä hetkellä sairaalahoidossa Tšekissä prahalaisessa sairaalassa. Hänet vietiin sinne ambulanssilla CHL-ottelusta Sparta Praha–Jukurit sen jälkeen, kun hän sai kovan pääosuman kotijoukkueen puolustajan Ostap Safinin taklauksesta. Safinin kyynärpää nousi tilanteessa ja Krivokrasov näytti lyövän päänsä myös kaukalon pleksiin.

Krivokrasovin tilanteesta kertoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

– Meillä ei tällä hetkellä ole kovin tarkkaa tietoa hänen vammastaan. Hän on sairaalahoidossa, varmaankin vähintään yön yli. Juuri tässä asioita selvittelemme ja toivomme parasta.

Jukurien paluulento Tšekistä Suomeen lähtee huomisiltana. Tällä hetkellä ei ole varmuutta, voiko Krivokrasov lähteä lennolle huomenna.

Koska Krivokrasovin pää näytti osuvan voimalla Safinin lisäksi kaukalon pleksiin, tilanteessa on merkitystä silläkin, onko ottelun tapahtumapaikassa Fortuna-hallissa joustokaukalo. Hakkaraisen mukaan kaikissa CHL-halleissa on joustokaukalo, koska sarjan säännöt määräävät niin.

Hakkaraisen ja Jukurien käsitys ei pidä paikkaansa. CHL:n viestintäpäällikkö Monika Reinhard kertoo, että CHL:n säännöt eivät edellytä joustokaukaloa.

– Sarjassamme on monenlaisia seuroja, eikä kaikilla ole valitettavasti saatavilla kotihallia, jossa olisi joustokaukalo. Joustokaukaloon velvoittavat säännöt ovat kansallisia. Niiden ansiosta monissa CHL-halleissa kyllä on joustokaukalo, Reinhard taustoittaa.

Ambulanssi ottelutapahtumassa on sääntöjen edellyttämä.

Ottelu oli Krivokrasoville, 21, kauden toinen – ja CHL:ssä kauden ensimmäinen. Jääaikaa hänelle ehti kertyä ennen toisessa erässä tapahtunutta taklausta 4 minuuttia ja 47 sekuntia. Kuluva kausi on hänelle toinen Jukureissa. Safin, 23, on 195-senttinen puolustaja, joka on pelannut viime kaudet Pohjois-Amerikan juniori- ja farmisarjoissa.

Video taklaustilanteesta on nähtävissä MTV:n verkkosivustolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle