Jukurien Krivokrasov törkytaklattiin Tshekissä sairaalakuntoon joustamattomassa "betonikaukalossa" – Jukurit luuli joustokaukaloksi

CHL, LIIGA / Uutinen
Jukurit ei tiedä sääntöjä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto

Jukurien laitahyökkääjä Nikita Krivokrasov loukkasi eilen päänsä pahasti CHL-ottelussa Tshekissä. Kotijoukkue Sparta Prahan puolustaja Ostap Safin taklasi Krivokrasovia toisessa erässä niin, että Safinin kyynärpää nousi. Krivokrasov näytti lyövän päänsä myös kaukalon pleksiin, joka ei joustanut esimerkiksi Liiga-halleista tuttuun tyyliin.

Se johtuu siitä, että kyseessä ei ollut joustokaukalo. Liigassa säännöt ovat jo vuosia edellyttäneet seuroilta joustokaukaloita. Mutta CHL:n säännöt eivät niitä edellytä.

Tiistain ottelun areenan, Prahan Fortuna-hallin, joustokaukalottomuuden vahvistaa CHL:n viestintäpäällikkö Monika Reinhard.

– CHL:ssä kaikilla seuroilla ei valitettavasti ole saatavilla kotihallia, jossa olisi joustokaukalo. Se saatavuus riippuu kansallisista säännöistä ja paikallisesta halli-infrastruktuurista, Reinhard kommentoi.

Video taklaustilanteesta on nähtävissä MTV:n verkkosivustolla.

Joustokaukaloiden pelaajaturvallisuutta lisäävää vaikutusta on kiitelty laajasti. Suomessa asiasta on saatu tutkimustietoa ainakin vuonna 2017 UKK-instituutin liikuntavammojen ehkäisyohjelmasta. Osana ehkäisyohjelmaa valmistui liikuntalääketieteen erikoislääkärin Timo Hännisen väitöskirjatutkimus, joka totesi laitaan suuntautuvien taklausten aivotärähdysriskin joustokaukalossa kuusi kertaa pienemmäksi kuin aiemmassa joustamattomassa kaukalotyypissä.

Krivokrasov joutui suoraan jäältä ambulanssilla sairaalaan. Hän vietti yön sairaalassa. Jukurien paluulento lähtee Tshekistä tänään illalla. Vielä ei ole tietoa, voiko Krivokrasov lähteä illalla lennolle.

Ensimmäistä kauttaan CHL:ssä pelaavalla Jukureilla oli virheellinen luulo, että CHL-ottelut pelataan joustokaukaloissa. Virhekäsitys kävi ilmi, kun Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoi niin eilen illalla Jatkoajan haastattelussa. Jukureista siis vähintään seurajohto luuli pelattavan joustokaukalossa. Tosiasia selvisi viestintäpäällikkö Reinhardilta.

Venäläis-yhdysvaltalainen Krivokrasov, 21, oli viime kaudellakin sairauslomalla päävamman vuoksi. Nyt ottelu oli hänelle kauden toinen – ja CHL:ssä kauden ensimmäinen. Kuluva kausi on hänelle toinen Jukureissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle