Toews edellä kakkossenttereiden kamppailussa − Nielsen: "Tämä ei ole vielä läheskään ohi"

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Toews oli Kanadan ahkerin aloittaja ja kokonaistilastoissa selvästi Nielseniä edellä aloitusvoitoissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jatkoaika otti ensimmäisessä World Cup -finaalissa vertailuun kakkosketjujen sentterit Jonathan Toewsin ja Frans Nielsenin. Kanadan Toews oli virkaveljeään edellä niin tilastoissa kuin pelillisesti.

Jonathan Toews ja Frans Nielsen tunnetaan luotettavina kahden suunnan senttereinä. Ensimmäisessä World Cup -finaalissa Toews oli Kanadan tavoin edellä Euroopan Nielseniä. Kumpikaan senttereistä ei päässyt pisteille, mutta Toewsin ketju oli hyökkäyspelissä selvästi Nielsenin johtamaa kolmikkoa edellä.

"Meidän täytyy olla huolellisia, mutta emme voi vain puolustaa. Meidän täytyy hyökätä."

Eurooppalaiset saivat vahvan alun ja pääsivät jo ensimmäisessä vaihdossa maalipaikkaan ja sen jälkeen ylivoimalle. Kanada kuitenkin iski johtomaalin heti jäähyn päätyttyä.

− Me tulimme kovaa otteluun ja pelasimme hyvin. Tämä ei ole vielä läheskään ohi. Peli antoi meille paljon itseluottamusta, Nielsen kertoili tunnelmiaan pelin jälkeen.

− Kyllä meillä todellakin oli tänään mahdollisuudet voittaa. Tappio oli vaikea, mutta nyt tiedämme, että meillä on mahdollisuudet voittaa seuraava ottelu, minkä jälkeen turnaus on yhdestä voitosta kiinni.

Kanadan kakkosketjua johtanut Toews keräsi jääaikaa 19 minuuttia ja pelasi käytännössä puolet vaahteralehtien erikoistilanteista. Ylivoimalla Blackhawks-sentteri oli jäällä reilun minuutin ja alivoimalla pari sekuntia vaille kaksi minuuttia. Ahkerasti aloituksia kauhonut Toews oli voitokas 52-prosenttisesti.

Nielsenin vastaava saldo oli 15 minuuttia jääaikaa, joista ylivoimalla vajaa kaksi minuuttia ja alivoimalla puoli minuuttia. Välieräottelussa Nielsen oli Euroopan paras aloittaja, mutta finaalissa aloitusvoittoja kertyi vain 40-prosenttisesti.

Lisäksi Nielsen todisti Kanadan kahta jälkimmäistä maalia lähietäisyydeltä, vaikka ei tilanteille mitään mahtanutkaan. 2−0-maali lähti liikkeelle Zdeno Charan helposta kiekonmenetyksestä, ja 3−1-maalissa Nielsen piti oman miehensä maalin edessä.

− Teimme pari pahaa virhettä tänään. Pelasimme paljon kiekon kanssa, ja ehkä meillä oli liikaa itseluottamusta joissain kohdin, Nielsen kommentoi.

− Meidän täytyy olla huolellisia, mutta täytyy meidän edelleen hyökätä, emme voi vain puolustaa. Teimme suurimmaksi osaksi hyvää työtä, mutta emme vain voi tehdä virheitä, muuten he laittavat meidät maksamaan niistä.

Tanskalaissentteri Nielsen uskoi tappiosta huolimatta Euroopan mahdollisuuksiin.

− Systeemimme tarjosi meille mahdollisuuden. Olemme tienneet jo ensimmäisestä päivästä lähtien vahvuutemme: Olemme turnauksen parhaita joukkueita puolustuspäässä, mikä ruokkii vastahyökkäyksiä. Meillä on joukkueessa paljon nopeutta, jonka pystymme hyödyntämään vastaiskuissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle