Katherine Henderson kohuissa ryvettyneen Kanadan jääkiekkoliiton toimitusjohtajaksi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadan jääkiekkoliitto saa naistoimitusjohtajan.
Kuva © Jarno Hietanen
Hockey Canadan uusi toimitusjohtaja Henderson tulee tehtävään curlingin parista. Kanadan jääkiekkoliitolla on takanaan useita seksuaalirikostapauksia, joissa maan jääkiekkoilijat ovat olleet osallisina.

Kanadan jääkiekkoliiton uusi toimitusjohtaja on Kahterine Henderson, kertoo muun muassa Sportsnet. Hän on aiemmin toiminut seitsemän vuoden ajan maan curlingliiton johdossa.

− Katherinella on ansioluettelo ja kokemus, joilla johtaa käynnissä olevaa muutosta Kanadan jääkiekkoliitossa. Hänen johdollaan olemme luottavaisia, että otamme tarvittavat askeleet kohti turvallista ja kaikenkattavaa jääkiekkoa, liiton hallituksen puheenjohtaja Hugh L. Fraser totesi.

Kanadan jääkiekkoliitto on ollut pitkään usean kohun kourissa. Erinäiset seksuaalirikosskandaalit ovat ravisuttaneet kanadalaisen jääkiekon rakenteita. Entinen toimitusjohtaja Scott Smith, väliaikainen puheenjohtaja Andrea Skinner sekä Hockey Canadan hallitus erosivat viime lokakuussa kohujen seurauksena.

− Jääkiekon tulevaisuus on rajaton. Talviurheilukansana, jolla on pitkät perinteet jää- ja lumilajeissa, sekä jääkiekon katsominen ja pelaaminen ovat kiistatta sitä, mitä me kanadalaisina olemme, Henderson sanoi.

Henderson aloittaa virallisesti pestissään syyskuun 4. päivä.

» Lähetä palautetta toimitukselle