SM-liigan ulkomaalaiset: huippuonnistujat harvassa

LIIGA / Artikkeli
Ulkomaalaiskiintiö muuttuu ensi kaudella, kun EU-maiden pelaajien määrää ei ole rajoitettu. Tällä kaudella liigassa on pelannut 46 ulkomaalaista, joita vain harvaa voi kutsua todelliseksi vahvistukseksi. Jatkoaika ottikin tarkasteluun liigajoukkueiden ulkomaalaisvahvistukset ja "vahvistukset".

Ulkomaalaiset eivät ole tällä kaudella dominoineet liigassa. Melko paljon kertoo jo se, että SM-liigan 46 ulkomaalaispelaajasta vain neljä on kahdenkymmenen parhaan pistemiehen joukossa.

Pelaajaliikennen on ollut selvästi aiempia vuosia vilkkaampaa, kun toistakymmentä pelaaja on siirtynyt jo muiden maiden liigoihin tai toiseen liigajoukkueeseen. Kovinta pelaajarulettia on pyörittänyt Rauman Lukko, jonka riveistä on vaihtunut peräti kaksi kentällistä pelaajia.

JYP ja KalPa ovat joukkueista ainoat, jotka ainakin toistaiseksi porskuttavat kotimaisin voimin.

Blues

Bernd Brückler, 27 ottelua, torjuntaprosentti 91,93
Maalivahti Bernd Brückler jatkoi siitä mihin edellisellä kaudella jäi ja torjui alkukaudesta mallikkaasti Bluesin maalilla. Yllättäen Brücklerin ykkösvahdin asemaa uhkaamaan on kuitenkin noussut nuori Mikko Koskinen. Koskinen onkin saanut ennakkokaavailuja useammin komennuksen tolppien väliin ja Brücklerin on ollut tyytyminen luukkuvahdin hommiin.

Dale Clarke 20 4+6=10 +4 12 min
Puolustaja Dale Clarke oli edelliskautta suuremmassa roolissa kauden alkaessa. Arto Laatikaisen lähdön jälkeen Clarkesta tuli Bluesin puolustuksen selkeä kiekollinen johtohahmo, mitä korosti vielä Petri Kokon pitkä loukkaantuminen heti kauden alussa. Clarke pelasi paljon ja hyvin, mutta nivusvammat tulivat häiritsemään tehopuolustajaa marraskuun puolivälissä.

Ryan Keller 28 12+20=32 -4 10 min
Ryan Keller otti alkukauden aikana askeleen kohti SM-liigan terävintä kärkeä. Keller valittiin liigan marraskuun pelaajaksi ja kanadalaishyökkääjä nousi taistelemaan pistepörssin kärkipaikasta. Keller on ollut hyökkäyspäässä erinomainen, mutta puolustuspelaamisessa on vielä parantamisen varaa, tästä kertoo myös murheellinen tehotilasto.

Bluesilla saattaa olla edessä uuden vahvistuksen hankkiminen Eavesin tilalle, varsinkin jos Stefan Öhmanin vammakierre saa jatkoa. Espoolaisten sentteriosasto on tällä hetkellä kapea ja kaipaa kipeästi vahvistusta.

HIFK

Tom Walsh 23 0+3=3 -4 16 min
Amerikkalaispuolustaja on ollut todellinen floppi puolustuspäässä. Walshista odotettiin kiekollista pisterohmua, mitä hän ei todellakaan ole. Välillä tukevassa kunnossa oleva pakki ei ole mahtunut edes kokoonpanoon. Jos pelaa vielä keväällä stadilaisten riveissä, kertoo se vain siitä, ettei ole kelvannut mihinkään muuhun joukkueeseen.

Dan Hacker 24 0+7=7 -3 39 min
Energisesti Ilveksessä 13 ottelua pelannut Dan Hacker joutui väistymään Matt Nickersonin tieltä. Suurimmaksi osaksi Hacker pelasi kolmosketjun laitahyökkääjänä ja oli monessa pelissä Ilveksen paras kärkikarvaaja. Vaikka Hacker ei pisteiden valossa häikäissytkään, niin hänestä jäi tamperelaisille positiivinen kuva.

Helsinkiläisille Hackerista ei toistaiseksi ole muodostunut kovin positiivista kuvaa. Jaksaa kyllä yrittää kaukalossa, mutta kova yritys ei tuo minkäänlaista tulosta. Ulkomaalaisvahvistuksen pelipaikan ei pitäisi olla nelosketjussa.

Shawn Bates 14 5+12=17 +1 14 min
Nappihankinta. Alun hurjan pistetehtailun jälkeen tahti on tasaantunut, mutta on edelleen HIFK:n paras pelaaja. Liike on vielä tahmeaa, mutta pehmeistä käsistä lähtevät tarkat syötöt ja hyvä viimeistelytaito tuovat rutkasti pisteitä. Kokenut Bates on ottanut liiderin roolin myös pukukopin puolella.

HPK

Joe Rullier 6 0+0=0 +1 24 min
Rullier oli kulttipelaajan maineessa hämeenlinnalaisfanien keskuudessa jo kaksi vuotta ennen saapumistaan ritaripaitaan. Tästä perspektiivistä yleisö sai mitä tahtoi. Lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen kanadalainen ei kuitenkaan ole ollut kuuden ottelun perusteella sitä mitä moni toivoi. Fyysisyyteen mies on vastannut mukavasti, mutta vastapainona Rullier ei ole vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa. Pistesarake näyttää edelleen pyöreätä nollaa ja kaiken kruunasi nivusvamma, joka piti miehen sivussa joitakin otteluja ennen taukoa.

Steve Kariya 32 12+18=30 +5 16 min
Kariya tuli Kerhoon keskenkuntoisena, mutta pelasi silti huimia minuutteja heti liigan alusta alkaen. Kanadalainen taskuraketti nakutti pisteitä tasaiseen tahtiin, mutta viimeistään Jussi Makkosen ja Janne Laakkosen kanssa peli lähti kulkemaan. Kariya on lingonnut pisteitä lähes piste per ottelu-tahdilla ja erityistä huomiota on herättänyt laiturin vahva pelaaminen myös puolustussuuntaan. Ainoana miinuksena voidaan pitää aika ajoin huolimatonta keskialueen pelaamista, mutta sama vaiva on vaivannut koko ketjua yltiöpäisen hyökkäämisen vuoksi.

Ilves

Troy Milam 33 2+11=13 -7 36 min
28-vuotias jenkkipuolustaja Troy Milam hankittiin kesällä johtavaksi kiekolliseksi puolustajaksi. Alkukaudella suurin ongelma oli puutteellinen liike, minkä vuoksi Milam näytti puolustuspäässä olevan koko ajan hieman myöhässä. Hyökkäyspäässä kiekollinen peli oli hyvällä tasolla ja varsinkin ylivoimalla amerikkalainen oli vaarallinen jakaen hyviä syöttöjä ja laukoen kovaa.

Kauden edetessä virheitä on alkanut tulla enemmän. Milamin liike ei ole juurikaan parantunut, mutta kiekollinen peli on mennyt jostain syystä huonompaan suuntaan. Kiekko pomppii lavassa kentän molemmissa päissä ja liian usein Milam on ollut kentällä vastustajan tehdessä maalin. Vaikeuksista huolimatta Milam on Ilvekselle tärkeä pelaaja, sillä puolustuksen kiekollinen pelaaminen ja varsinkin avauspeli on ollut lähinnä Milamin ja Markus Seikolan varassa.

Jos Milam kauden edetessä saa peruspelaamisensa kuntoon, eikä yritä mahdottomia, saattaa hän vielä nousta hyväksi kiekolliseksi peruspuolustajaksi Ilveksen takalinjoille.

Matt Nickerson 19 1+0=1 -5 79 min
Kohupuolustaja Nickerson tuli Ilvekseen lokakuussa paikkaamaan puolustukseen loukkaantumisten vuoksi jääneitä aukkoja (tai näin Ilves tiedotti). Hänelle teki tilaa hyvin pelannut hyökkääjä Dan Hacker. Nickersonin saapuessa hän oli selvästi puolikuntoinen. Alkukaudella Malmössä miehen peliaika oli jäänyt vähäiseksi, mikä näkyi otteissa. Luistin ei kulkenut edes samaan tahtiin kuin viime kaudella ja meno oli muutenkin tahmeaa.

Pikkuhiljaa Nickerson on parantanut otteitaan, mutta ne ovat yhä kaukana siitä, mitä ulkomaalaisvahvistukselta on syytä odottaa. Usein Nickersonista puhuttaessa mainitaan sana ”kovaotteinen”, mikä on hieman harhaanjohtava, sillä Nickerson on mainettaan pehmeämpi.

Geoff Platt 20 8+8=16 -4 8 min
Lokakuussa Ilvekseen saapunut pienikokoinen Geoff Platt on täysiverinen maalintekijä. Ilvekseen hänet oli hankittu keskushyökkääjäksi, mutta nopeasti selvisi millaisesta pelaajasta on kyse. Platt on huippunopea, taitava ja äärimmäisen kovan laukauksen omaava ”sniper”, joka on parhaimmillaan laidassa. Lisäksi asenne on kohdallaan, mikä näkyy erityisesti tilanteiden loppuun asti pelaamisessa. Kärsii Ilveksen heikosta keskushyökkääjäosastosta, sillä kukaan ei ole vielä löytänyt Plattin kanssa kunnolla yhteistä säveltä.

Pelistä toiseen Platt on Ilveksen parhaimmistoa, ellei jopa paras pelaaja. Jos Ilves jollain ihmeellä löytää Plattille riittävän hyvän keskushyökkääjän loppukaudeksi, tulee jälki olemaan tuhoisaa.

Jokerit

Joey Tenute, 31 10+13=23 +4 26min
Joey Tenute hankittiin kesällä joukkueen ykkössentteriksi. Alun vaikeuksien jälkeen Tenute siirrettiin kuitenkin laitahyökkääjäksi. Tämän jälkeen kanadalainen on parantanut otteitaan huomattavasti. Kelvollisista tehopisteistä huolimatta kanadalaiselta voi odottaa enemmän. Saisi vielä rohkeammin nousta esiin ja ottaa vastuuta etenkin tehojen muodossa. Toisaalta on muistettava, että Tenute on kärsinyt joukkueen heikosta hyökkäyspelin tasosta sekä ketjujen rikkonaisuudesta.

Hyvän pelikäsityksen sekä nopeat kädet omaava Tenute on joka tapauksessa joukkueelleen keväällä erittäin tärkeä pelaaja. Voi omalla panoksellaan viedä joukkueensa pitkällekin.

Mike Bishai 18 4+7=11 +4 4min
Ilveksestä tuttu Bishai liittyi joukkueeseen elokuussa. Heikossa kunnossa aluksi ollut Bishai ei ensimmäisissä otteluissaan todellakaan vakuuttanut. Pelien edetessä hän osoitti kuitenkin ajoittain loistavia otteita ja toi Jokerien ylivoimapeliin vaaramomentin hyvän pelikäsityksen ja vaarallisten syöttöjen muodossa.

Bishai on ollut poissa kokoonpanosta välilevyn pullistuman vuoksi jo yli kuukauden. Aika näyttää saadaanko miestä kaukaloon koko kautena. Kunnossa ollessaan olisi Jokereille keväällä todella arvokas pelaaja.

Quinn Hancock 20 3+10=13 +7 16min
Jokereihin kolmen vuoden tauon jälkeen palannut Quinn Hancock liittyi joukkueeseen kesken kauden. Pelannut alusta alkaen hyvällä tasolla ja tuonut mukanaan myös tehoja. Rightin puolen pelaajana toi Jokerien ylivoimapeliin tarvittua pelotetta. Ei ole mikään pikakiituri, mutta älykkäänä kahden suunnan pelaajana tuo helsinkiläisten sentteriosastolle lisää laatua.

Hyvänä aloittajana sekä erikoistilannepelaajana Hancock on ehdottomasti joukkueelleen vahvistus. Keväällä kokeneelle kanukille on tarjolla iso rooli, etenkin jos Bishai pysyy sairastuvalla.

JYP

Tällä hetkellä JYPillä ei ole riveissään ulkomaalaisia pelaajia, sillä Jiri Bicekin jättämän aukon täyttää joulutauon jälkeen kokoonpanoon palaava Jani Tuppurainen. Ulkomaanapujen hankinnat ovat kiinni kahdesta tekijästä: loukkaantumistilanteesta ja Dufvan pelityyliin ja arvomaailmaan sopivien pelaajien saatavuudesta.

KalPa

Tällä hetkellä KalPa luottaa puhtaasti kotimaisiin pelaajiin. Peli onkin koko syksyn toiminut erinomaisesti, eikä akuuttia tarvetta hankinnoille ole. Ainoastaan koko kauden heikosti toimineeseen ylivoimapeliin KalPa voisi kaivata piristystä. Peliä pyörittävälle puolustajalle tai kunnon maalinsylkijälle olisi tilausta, mutta pelaajabudjetissa ei liikkumavaraa tämänkaltaisille superhankinnoille ole.

Kärpät

Jonas Andersson 31, 12+16=28, +7, 24min
Kärppien maalintekijätilaston kärkimies yhdessä Toni Koiviston kanssa. Hallitsee välilllä kaukalon tapahtumia miten haluaa. Röyhkeitä haastoja ja tehokasta viimeistelyä. Toisinaan vaipuu unten maille. Tarvitsee vierelleen kanadalaissentteri Daniel Corsoa, jonka rinnalla Anderssonin peliin tulee pari pykälää lisää. Kaiken kaikkiaan ruotsalainen on ollut yksi syksyn parhaista kärppäpelureista

Daniel Corso 20, 7+15=22, +15, 6min
Joukkueen ylivoimaisesti paras tehotilasto ja pistekeskiarvokin yli yksi per ottelu. Taitaa pelaamisen kentän molemmissa päissä ja nostaa ketjukavereidensa tasoa. Voisi välillä olla itsekkäämpi ja täten tehokkaampi viimeistelijä. Hyvä pelinäkemys, jonka avulla ketjukavereilla on helpompi pelata. Corson merkitys Kärpille on suuri, sillä miehen sairausloman aikana joukkue ui varsin syvissä vesissä. Jäi kärppäkannattajien sydämiin annettuaan isän kädestä venäläispelaajalle CHL-ottelussa. Sentteri on ollut oululaisjoukkueella nappihankinta.

Justin Forrest, 25, 1+13=14, +3, 30min
Puolustajapulaa helpottamaan tullut pieni yhdysvaltalaispakki on pelannut juuri niin kuin häneltä odotetaan. Hyvää peruspeliä ja välillä oivaa kiekollista osaamista. Ei ole yleensä kovin näkyvä pelaaja, eikä myöskään ole vahvistus samassa merkityksessä kuin Andersson ja Corso. Loukkaantumistilanteen ja puolustuksen kapeuden vuoksi kuitenkin isossa roolissa ja lähes korvaamaton pelaaja joukkueelleen.

Lukko

Lukon pelaajaruletti käynnistyi ensimmäisellä maajoukkuetauolla ja loppusyksyn aikana joukkueesta on lähtenyt ja tullut tilalle yhteensä yli kaksi kentällistä pelaajia. Samalla myös koko joukkue koki pelillisen notkahduksen. Joulutaukoa edeltäneiden pelien perusteella voisi kuitenkin päätellä että nyt joukkue on vihdoin löytänyt optimaalisen kokoonpanon.

Jeff Jillson 4 0+0=0 +6 4min
Nolanin lähdettyä tilalle löytyi myös KHL:sta entinen huippulupaus Jeff Jillson. Jillson oli seurassaan jäänyt marginaalirooliin ja Lukko kaappasi miehen takalinjoilleen. Vaikka puolustaja ei neljässä pelissään ole päässyt vielä pisteilleen, niin Lukko ei ole hävinnyt kertaakaan miehen ollessa kokoonpanossa. Pelitavan vieraudesta huolimatta mies sijoittuu järkevästi eikä juuri tee virheitä, vahvistaa selvästi Lukkoa. Parhaat pelit vielä edessä keväällä, kun on päässyt paremmin rytmiin mukaan.

Charlie Cook 32 8+5=13 -7 73min
Lukon ja Tapparan pelaajakauppojen seurauksena pieneen rooliin Tampereella jäänyt kiekollinen puolustaja Charlie Cook saapui länsirannikolle paikkaamaan Tommi Kovasen loukkaantumista. Cook onkin osoittautunut varsinkin Ardelanin hyväksi korvaajaksi: tehoja syntyy, varsinkin maaleja ja mies on ratkaissut avuillaan otteluita. Nousee ärhäkästi maalille ja on vaarallinen vastustajalle kuin vastustajalle. Jatkaa loppukauden Lukossa ja pitääkin ihmetellä, miksi Tappara halusi pelaajasta luopua.

Toisella maajoukkuetauolla Lukko yllätti taas, ja ilmoitti hankkineensa Sveitsissä alkukauden pelanneen huippunopean hyökkääjän Noah Clarken ennestään nimivahvaan kokoonpanoon. Hankinnalla haetaan leveyttä kevään ratkaiseviin peleihin.

Pelicans

Michal Birner, 6 0+2=2 +1 14 min
Pelicans lähti kauteen kotimaisin voimin, mutta loukkaantumiset ja niitä seurannut pelillinen kompurointi pakottivat ostoksille. AHL-laituri Michal Birner hankittiin Anaheimin organisaatiosta marraskuun lopulla. Joulutaukoa edeltänyt kuuden pelin jakso oli vielä sisäänajoa. Joka tapauksessa Birnerin otteet olivat energisiä ja pelillisiä oivalluksiakin nähtiin. Maalitili on kuitenkin edelleen avaamatta ja on avaamatta vielä pitkään. Mies loukkasi kätensä harjoituksissa joulutauolla ja sairaslomasta tulee pitkä. Olkavarsi murtui kolmesta kohtaa.

Birnerin hankinnan jälkeen ei ollut yllätys, että lisävahvistusta haettiin samalta kielialueelta. Ilkka Kaarnan suunnitelma oli vasta puolivälissä. Reilua viikkoa myöhemmin saapui toinen tshekki Birnerin kaveriksi.

Jakub Sindel, 1 1+0=1 +1 0 min
Hockey-Reippaan paidassa lahtelaisten sydämiin itsensä 20 vuotta sitten torjunut Jaromir Sindel on pitänyt jatkuvaa yhteyttä Lahteen peliuransa jälkeen. Olipa hän vuonna 2006 hetken ajan Pelicansin A-junnujen valmentajanakin. Siksi Jakub "Jaromirinpoika" Sindelin siirtyminen Pelicansiin oli erityisen mieluisa uutinen lahtelaisille kiekkofaneille. Lisääkin synergia-etuja löytyy, sillä Jakub on pelannut vuosia yhdessä Michal Birnerin kanssa. Samaan ketjuun sijoitetut tshekit osoittivat vaarallisuutensa heti Sindelin avausottelussa SaiPaa vastaan.

Sindelin roolista vahvistuksena ei tietenkään voi yhden pelin perusteella sanoa oikeastaan mitään, mutta ainakin alku on lupaava: näyttäviä vartaloharhautuksia, muutama hyvä veto, nopeutta ja teräviä rytminvaihdoksia - ja avausottelussa Pelicans-uran avausmaali. Birnerin paha loukkaantuminen on iso takaisku Pelicansille ja erityisen harmittavaa siksi, että tshekkien yhteistyö tuntui sujuvan kerrassaan saumattomasti.

SaiPa

Shayne Toporowski 32, 10+16=26 0 63 min
Rauman Lukosta Lappeenrantaan hankitusta Toporowskista odotettiin johtajaa niin kaukaloon, kuin kaukalon ulkopuolellekin. SaiPa sai mitä halusi, sillä kanadalaislaituri kantoi jopa kapteenin C-kirjainta rinnassaan Ville Kohon loukkaannuttua. Toporowski on pelaamassa myös pisteiden valossa hienoa kautta ja kultakypärä onkin viihtynyt hänen päässään suurimman osan alkukaudesta. Ehdottomasti onnistunein hankinta SaiPalta ja vastuuta on riittänyt tasakentällisin, ylivoimalla kuin alivoimallakin.

Dmitri Nabokov 33, 2+18=20 +2 24min
”Venäjän Gretzky” – lempinimeä takavuosina kantanut Nabokov tuli SaiPaan hakemaan uutta nostetta muutaman vaisumman Venäjän pääsarjakauden jälkeen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita venäläistaituri ei tullessaan tuonut, mutta on kuntoon päästyään pelannut itseään nopeasti lappeenrantalaiskatsojien sydämiin. Taidokkaita syöttöjä ympäri kenttää jakeleva Nabokov oli liigan syöttöpörssissä hyvän tovin jopa piikkipaikalla, mutta tahti hieman hyytyi koko joukkueen tavoin joulua kohden.

Tomas Jasko 5, 1+3=4 -2 2min
Jasko saapui Saimaan rannoille Kiekko-Vantaasta joulukuun alussa. Mestiksessä maaleja ja pisteitä kuluvan kauden alussa tappavaan tahtiin takonut slovakki väläytti heti avausottelussaan Porissa Ässiä vastaan, kun sähäkkä laituri teki tehot 1+1. Vielä on liian aikaista sanoa, mikä on suomalaistuneen Jaskon todellinen panos joukkueelle, mutta otteet ovat toistaiseksi antaneet lupauksia hyvästä keväästä.

SaiPassa pelaa lisäksi suomalais-kanadalainen puolustaja Dan Iliakis, joka hoitaa oman pään velvoitteensa kovalla asenteella ollen joukkueensa tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia. Iliakis ei liiemmin otsikoissa viihdy, mutta hänen kaksinkamppailupelaaminen ja luisteluvoima ovat joukkueen ehdotonta eliittiä.

Tappara

Steve Savino 35, 5+9=14 +6 8 min
Viime kauden perusteella tiedettiin mitä saatiin. Liikkeeltään ja erityisesti työmoraaliltaan esimerkillinen pelaaja. Erittäin käyttökelpoinen karvaus- ja riistopelaamisessa. Pääsee sähäkkyytensä ansiosta usein läpiajoihin, joskaan verkko ei soi näiden tuloksena niin usein kuin voisi olettaa. Haki vauhtia alemmista ketjuista ja lopulta aina ylimääräisen hyökkääjän tontilta asti, mutta nosti jälleen tasoaan ennen joulutaukoa.

Duane Harmer 20, 0+3=3 -3 14
Tuli hätäratkaisuna paikkaamaan pahaa puolustajapulaa. Pelaamattomuus näkyi heti alussa, eikä liike tai fysiikka ole pelien edetessä juuri parantunut. Laukaus piti olla vahvuus. No ei ole. Ei taida olla kertaakaan ampunut edes lämäriä kuin ehkä harjoituksissa. Hoitaa ruutunsa nippa nappa, mutta mitään virtuoosimaisia suorituksia on turha odottaa. Tuskin näkee kevättä Tapparassa.

Henrik Petre 4 0+2=2 +3 8 min
Aikaisemmin varsinkin SaiPassa vakuuttavasti esiintynyt Petre oli pienoinen riskihankinta heikon alkukautensa ja loukkaantumisalttiutensa vuoksi. Ehti pelata vain neljä ottelua Tapparassa ennen joulutauon alkua, mutta otti heti ensimmäisessä pelissään kiekollista roolia erikoistilanteiden erikoismiehenä. Tuo selvästi vahvistusta Tapparan heikkoon puolustukseen ja tällä menolla miehestä tulee olemaan vielä paljon iloa.. jos vain pysyy terveenä.

TPS

Alexander Salak, 31 ottelua, torjuntaprosentti 92,12
TPS:n tärkein pelaaja. Saanut viime vuoden jälkeen todella paljon otteisiinsa varmuutta, vaikka toisinaan helppoa maaleja selän taakse lipsahtaakin. Toisaalta helppojen maalien vastapainoksi torjuu parhaimmillaan mitä tahansa. Taistellakseen pisteistä TPS tarvitsee joka ilta voittavaa maalivahtipeliä ja sitä Salak on kiitettävän usein pystynyt esittämään.

Kyle Klubertanz, 26 4+3=7 +1 34 min
Pakiston kiekolliseksi liideriksi hankittu Klubertanz on täyttänyt odotukset vain osittain. Jenkki luistelee melko vaivattomasti ja antaa hyvän avaussyötön, jos syöttöpaikka on varma. Vastapainoksi hukkaa toisinaan kiekkoja karmealla tavalla vastustajan lapaan ja pelaa itsensä aika ajoin pelistä ulos. Ei ole hyökkäyspäässä noussut sellaiseksi varmaksi viivapelotteeksi, jollaista odotettiin. Kaiken kaikkiaan hukkuu liian usein harmaaseen massaan.

Jamie Johnson, 26 4+6=10 -7 18 min
Klubertanzin tavoin myöskään Johnson ei täytä ulkomaalaisvahvistuksen kriteerejä. Perusnäppärän sentterin pelaaminen menee turhan usein näpertelyksi. Omaa hyvän syöttötaidon, mutta tarvitsee melko paljon aikaa hyvän ja oivaltavan syötön antamiseen. Lisäksi tarvitsisi laadukkaan snaipperin vierelleen, jotta Johnsonin parhaat avut saataisiin hyödynnettyä optimaalisesti. Tehojen jäädessä puuttumaan vajoaa helposti massahyökkääjäksi.

Ihannemaailmassa molemmat kenttäpelaajat vaihdettaisiin uusiin, mutta TPS:n nykytilanteessa tämä ei ole realismia. Niinpä Kai Suikkasen ja kumppaneiden onkin keskityttävä repimään Klubertanzista ja Johnsonista enemmän irti kevätkaudella ja toivottava, että Salakin vire putkien välissä kestää pelikiellonkin jälkeen.

Ässät

Derek Damon 31, 10+7=17, -10, 24 min
Derek Damon väläytteli alkukaudella osaamistaan, ja näytti jopa, että Ässät oli löytänyt ykköskenttäänsä hyvin peliä rytmittävän kahdensuunnan sentterin. Kanadalainen kuitenkin loukkaantui hyvän alkujakson jälkeen, eikä ole oikeastaan sen jälkeen löytänyt virettään, eikä oikein ole löytänyt omaa paikkansakaan Ässien kokoonpanoissa, vaan pelannut vähän jokaisessa ketjussa viime otteluissa.

Erik Rasmussen 10, 0+2=2, -12, 28 min
Rasmussenin hankintaa pidettiin aluksi jonkinlaisena kaappauksena, mutta ainakin ensimmäiset kymmenen peliä ovat näyttäneet sen, että kokeneella NHL-jyrällä on ollut vaikeuksia päästä SM-liigan vauhtiin mukaan. Pelaamattomuus ja muutamat vammat näkyvät Rasmussenin otteissa selvästi. Hän joutuikin pelaamaan viime pelit porilaisten neloskentässä, eikä sieltä käsin ole onnistunut kuin heikentämään jo ennestään katastrofaalista tehotilastoaan.

Tomas Duba 5 ottelua, torjuntaprosentti 87,50
Duban hankintaa pidettiin jo julkaisuhetkellä erittäin erikoisena, mutta sen jälkeen, kun miehen ensimmäiset otteet oli Ässien veräjänsuulla todistettu, pidettiin hankintaa täysin älyvapaana. Tshekkivahdin peli on ollut oikeastaan ensimmäisen HIFK-vierailun alkua lukuun ottamatta erittäin epävarmaa, eikä patapaitojen rakoillut puolustus ole pystynyt hetkeäkään luottamaan erikoisella tyylillä kiekkoja pysäyttävän Duban otteisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle